Hlavní navigace

Jaromír Soukup potvrdil zájem o koupi TV Metropol, o Pětce se už vůbec nezmiňuje

4. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řízení pražské regionální TV Metropol se dočasně ujal generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil. Potvrzují se tak spekulace, že o Pětku nemá Soukup zájem.

Řízení pražské regionální televize Metropol se dočasně ujal generální ředitel celoplošné plnoformátové TV Barrandov Robert Kvapil. Oznámilo to vydavatelství Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa, které už dříve potvrdilo zájem převzít televize Pětka a Metropol. Nyní však oficiálně deklarovalo zájem převzít pouze TV Metropol s tím, že po předběžném auditu bude nadále usilovat o její koupi.

K TÉMATU: Pětka a Metropol přerušily k 1. únoru klasické vysílání a zařadily rotující smyčky

“V rámci pokračujícího hloubkového auditu a jeho úspěšného dokončení, je zapotřebí naše aktivní účast ve společnosti. Z tohoto důvodu se dočasného krizového řízení části společnosti provozující TV Metropol, po dohodě s majitelem, ujme Robert Kvapil, zástupce TV Barrandov. Naší prioritou je stabilizovat vysílání stanice TV Metropol a dokončení auditu, na jehož základě se rozhodne náš vstup do společnosti,” uvedla v oficiální tiskové zprávě předsedkyně představenstva vydavatelství Empresa Media Marcela Hrdá.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Televize Pětka má přejít pod novou firmu TV 5 Plus, oddělí se od TV Metropol

Postup Soukupova vydavatelství potvrzuje dosavadní spekulace, že zatímco majitel Barrandova převezme TV Metropol, její sesterskou televizi Pětka získá majitel vydavatelství Mladá fronta František Savov. Oběma televizím došly peníze na výrobu pořadů, od minulého pátku 1. února proto vysílají už jen opakující se smyčky z archivu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).