Hlavní navigace

Jim to neposílejte, dělají si legraci z Kačenky

10. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Server DigiZone.cz se dostal na černou listinu TV Barrandov a nesmí dostávat oficiální tiskové zprávy ani programové plány této televize. Málo adorujeme Kateřinu Brožovou?

Minulý týden rozesílala TV Barrandov tiskové materiály k podzimnímu schématu. K nám do redakce ale nedorazily, stejně jako týdenní programové plány této televize a avizované změny, jež na redakční e-mail putovaly pravidelně až do konce června. Pak náhle jako když utne, přestaly chodit i oficiální tiskové zprávy. Když jsme se pídili po důvodech, neoficiálně jsme se od oficiálních představitelů TV Barrandov dozvěděli, že na server DigiZone.cz bylo majitelem Barrandova Jaromírem Soukupem vyhlášeno informační embargo. Důvod si můžeme jen domýšlet, ale zřejmě to budou texty o Kateřině Brožové, jež u nás tu a tam vychází a jsou poněkud jiného ražení než adorující články v časopisech Instinkt nebo Sedmička.

V těch se totiž můžete dočíst jen to, že hvězda Kateřiny Brožové stoupá, že se stala módní ikonou a že v mnoha oblastech určuje trendy. A že bude hrát v tom a tom novém seriálu Barrandova. Že je Brožové v téhle televizi už poněkud moc, přičemž je „shodou náhod“ přítelkyní Jaromíra Soukupa (dlouho oficiálně nepřiznávanou), už mnoho médií nepíše. DigiZone.cz ano, a proto napříště nebude dostávat tiskové zprávy téhle televize. Ne že bychom se k těm samým informacím nemohli dostat jinak. Bojkot mediálního webu má tedy spíš symbolickou rovinu a v plné nahotě ukazuje, do jak amatérských rukou se tato televize dostala. Připomíná to spíš chování ruských oligarchů než rozhodování mediálního magnáta, který se snaží vybudovat silný mediální dům.

Tipy C

Kateřina Brožová rozhodně má svoje publikum a do televize patří. Ale jako herečka nebo moderátorka, nikoli jako „paní majitelová“, před kterou se musí třást i generální ředitel a jejíž kompetence neznají hranic, ačkoli to nikdy nebylo vysloveno nahlas. Je trapné nutit ostřílené novinářské mazáky vydávat oslavné články o přítelkyni vydavatele jenom proto, že si umanul udělat z ní televizní hvězdu první kategorie. A ještě trapnější je trestání médií, které majitel Barrandova nevlastní, informačním embargem jenom proto, že si dovolují zveřejnit svj názor, který nekoreluje s jeho osobními představami o všeobecném mediálním obrazu jeho přítelkyně.

O televizi Barrandov budeme psát dál nezávisle a objektivně, ať už nám od ní budou chodit tiskové zprávy nebo ne. V komunikaci s médii Barrandov nikdy nebyl moc pružný, takže se toho vlastně zase tolik nezmění. A o Kateřině Brožové taky budeme psát, co uznáme za vhodné, ať se to někomu líbí nebo ne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).