Hlavní navigace

Kamil Levinský: ČRa by klidně převzaly multiplex 4, pokud by byl zájem

13. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 10. 2008

DOPLNĚNO České Radiokomunikace by rády provozovaly, případně se jako technický operátor podílely na provozu zemské digitální televizní sítě 4, pokud by se jim naskytla příležitost. Serveru DigiZone.cz to řekl Kamil Levinský, ředitel pro transformaci ČRa. Firma je operátorem multiplexu 2, v němž budou vysílat televize Nova, Prima, Nova Cinema, Prima klub a TV Barrandov. Technicky také zajišťují provoz veřejnoprávního multiplexu České televize a multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group.

MMF24

O rozvojovém plánu multiplexu 4 se dlouho nic nevědělo. Teprve koncem září Telefónica O2 na workshopu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) zveřejnila částečný harmonogram jeho spouštění v jednotlivých regionech. Od té doby ale opět neposkytuje k výstavbě této digitální sítě žádné informace.

DOPLNĚNO 14.10.2008: V souvislosti s multiplexem 4 jsme komentovali pouze kmitočtovou sadu, alokovanou pro tento multiplex. Naráželi jsme tak na neefektivní využití kmitočtového spektra této sítě, o které by případně České Radiokomunikace měly zájem, sdělila DigiZone.cz mluvčí ČRa Marie Fianová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).