Hlavní navigace

Kamil Levinský od 1. srpna generálním ředitelem Českých Radiokomunikací

29. 6. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 322915
29. 6. 2011

Generálním ředitelem Českých Radiokomunikací, největšího tuzemského provozovatele rozhlasových a televizních vysílačů, se od 1. srpna stane Kamil Levinský, dosavadní výkonný ředitel firmy pro obchod a marketing. V souladu s plánem převezme Kamil Levinský veškeré pravomoci a odpovědnosti od Jane Hannah, dosavadní generální ředitelky. Ta ukončí svoje působení v České republice 31. srpna 2011, sdělil mluvčí firmy Kamil Chalupa.

K TÉMATU: Radiokomunikacím bude šéfovat od konce roku 2011 Kamil Levinský

K výměně nejvyššího šéfa Českých Radiokomunikací dochází po více než čtyřech letech. Jmenování Kamila Levinského zajistí kontinuitu řízení, stabilitu a další rozvoj pro České Radiokomunikace, míní odcházející Jane Hannah. Kamil Levinský je členem vrcholového managementu téměř čtyři roky. Během uplynulého roku se mnou jako výkonný ředitel pro obchod a marketing a zástupce generálního ředitele velmi úzce spolupracoval. V minulosti se podílel na realizaci řady zásadních strategických rozhodnutí. Během dosavadního působení v Českých Radiokomunikacích úspěšně potvrdil svoje profesní schopnosti a soustavně vykazoval vynikající výsledky.

ČTĚTE TAKÉ: České Radiokomunikace mění majitele, za 14 miliard Kč je koupí Australané

Levinský měl v Českých Radiokomunikacích na starosti především proces digitalizace televizního a rozhlasového vysílání. Pod jeho vedením firma prakticky ovládla trh s digitálními vysílači, ke konci loňského roku převzala i provozovatele celoplošného multiplexu 3, společnost Czech Digital Group. Sama je provozovatelem multiplexu 2 s největšími českými komerčními televizemi a pro veřejnoprávní multiplex 1, který provozuje Česká televize, pracuje jako technický operátor. Loni Levinský zahájil přípravy na start zemské digitální televize druhé generace DVB-T2.

ROZHOVOR: Multiplex 3 zaplníme až osmi televizemi, věří výkonný šéf Českých Radiokomunikací

KL24

Ke změně ředitele dochází krátce poté, co České Radiokomunikace změnily majitele. Od skupiny Mid Europa Partners je za více než 14 miliard korun koupila australská společnost Macquarie. České Radiokomunikace považujeme za významnou dlouhodobou strategickou investici, komentoval jmenování nového generálního ředitele předseda představenstva Českých Radiokomunikací Marc Perusat. Naším cílem je budovat v České republice silnou a ziskovou firmu. A věříme, že Kamil Levinský bude pokračovat v úspěšném rozvoji společnosti a vést ji k dalšímu růstu.

Kamil Levinský působí v Českých Radiokomunikacích od května 2007, předtím byl ředitelem pro integrace procesů a kvalitu v konkurenční společnosti Telefónica O2. Profesní dráhu zahájil jako auditor ve společnosti Ernst & Young. V roce 2002 se stal ředitelem interního auditu společnosti Eurotel. Vystudoval ekonomii se zaměřením na obchodní právo na Ekonomické fakultě Technické univerzity v Ostravě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).