Hlavní navigace

Kapacita OneDrive se firmám zvyšuje z 25 GB na 1 TB bez zdražení

12. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft přichystal ráznou odpověď na březnové zlevnění služeb úložiště Google Drive. Bohužel se z ní zatím mohou radovat jen firmy využívající Office 365, nikoliv řadoví uživatelé.

Microsoft se rozhodl, že v rámci Office 365 výrazně navýší kapacitu úložiště OneDrive for Business (dříve SkyDrive Pro) pro jednoho uživatele z dosavadních 25 GB na rovný 1 TB. K navyšování kapacity dochází postupně v několika vlnách. Jde pravděpodobně o odpověď na nedávné snížení cen úložiště Google Drive, které je pilířem konkurenční služby Google Apps.

BRAND24

Google Drive v rámci Google Apps pro firmy poskytuje 30 GB pro jednoho uživatele. Navýšení kapacity na 1 TB po výrazném zlevnění z letošního března vyjde na 9,99 USD měsíčně pro jednoho uživatele. Microsoft však úložnou kapacitu dostupnou každému firemnímu uživateli Office 365 navyšuje na 1 TB zdarma, resp. bez dalších poplatků. Zkrátka však přijde širší uživatelská veřejnost.

V rámci nabídek Office 365 Home pro domácnosti a Office 365 Personal pro jednotlivce Microsoft nadále poskytuje bonus 20 GB na osobu k základním 7 GB v úložišti OneDrive (SkyDrive). Ceny za navýšení kapacity se zatím nemění. Google nabízí nyní 100 GB za necelých 24 USD ročně, kdežto Microsoft si za stejnou kapacitu účtuje 50 USD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).