Hlavní navigace

Dokumentární Kino Svět odstartuje 1. března, rozšíří nabídku DVB-T v Praze na kanále 46

26. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice slibuje tříhodinové premiérové bloky pořadů a filmů každý den, poprvé je nasadí vždy v 15 hodin. Poté je osmkrát zopakuje. Na podobném principu už funguje Prima Zoom.

Na tento pátek 1. března naplánovala Československá filmová společnost Leoše Pohla start nové televizní stance Kino Svět. Podle prezentace kanálu, kterou má server DigiZone.cz k dispozici, se nejprve objeví v pražské Regionální síti 4, kterou na kanálu 46 z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh provozuje rovněž Pohlova společnost Prague Digital TV. Příjem programu bude volný, naladí ho tedy všichni diváci, kteří chytají signál terestrické televize.

K TÉMATU: Kino Svět bude vysílat v pražském DVB-T, v kabelu by ho měla nabídnout UPC

Kino Svět se označuje za první neplacený 24 hodinový televizní program zaměřený na dokumenty. Slibuje ale i filmy a publicistické pořady seřazené do tematických bloků věnovaných historii, lidem, válce, přírodě, vesmíru a filmu. Ve vysílání by se měl například objevit archivní pořad Československé televize Okna vesmíru dokořán, staré filmové týdeníky, ale i zpravodajství ze světa filmu. Provozovatel slibuje víc než 600 hodin premiér ročně a významný podíl české a slovenské produkce.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Kino Svět a Horor Film Leoše Pohla získaly kabelovou a satelitní licenci

Cílovou skupinou Kina Svět jsou muži a ženy ve věku od 34 do 55 let, stance má rozšířit programovou nabídku divákům placené kabelové a satelitní televize CS Film, již společně s CS Mini a Horor Filmem rovněž provozuje Pohlova Československá filmová společnost. „Při startu očekáváme více jak 2,5 milionu diváků,“ uvádí. Nová televize slibuje, že se začátkem března objeví i v celostátní nabídce největší kabelové společnosti UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).