Hlavní navigace

Papež: kněží by měli uživatele Internetu oslovovat přes blogy

25. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Světový den komunikací papež Benedikt XVI. využil k tomu, aby vzkázal kněžím, že se budou muset k šíření poselství evangelia naučit používat nové formy komunikace. Kněží by prý měli navázat s internetovými uživateli aktivní dialog – v moderní době prý mají široké možnosti. Papež zmínil konkrétně třeba blogy nebo online video. Hlava římskokatolické církve vidí právě v těchto komunikačních kanálech cestu k mladým lidem. Zároveň však Benedikt XVI. varoval kněží, aby se nechtěli za každou cenu stát…

Světový den komunikací papež Benedikt XVI. využil k tomu, aby vzkázal kněžím, že se budou muset k šíření poselství evangelia naučit používat nové formy komunikace. Kněží by prý měli navázat s internetovými uživateli aktivní dialog – v moderní době prý mají široké možnosti. Papež zmínil konkrétně třeba blogy nebo online video. Hlava římskokatolické církve vidí právě v těchto komunikačních kanálech cestu k mladým lidem. Zároveň však Benedikt XVI. varoval kněží, aby se nechtěli za každou cenu stát internetovými celebritami.

Vatikán má své oficiální webové stránky již od roku 1995. Papež ale uvedl, že je nutné se zamyslet, jestli prostá pasivní přítomnost na Internetu stačí. Už před rokem odstartoval projekt Pope2you nabízející virtuální pohlednice pro Facebook nebo multimediální obsah pro iPhone a iPod Touch. Součástí projektu je také kanál na YouTube. (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).