Hlavní navigace

Koalice pro digitální televizi je na světě (VIDEO UVNITŘ)

20. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 6. 2007

V budově Ministerstva vnitra dnes vznikla a prvními signatáři byla i podepsána dohoda „Koalice pro digitální televizi“. Na setkání svolaném národním koordinátorem digitalizace Zdeňkem Duspivou a náměstkem ministra informatiky Zdeňkem Zajíčkem nechyběl žádný z významných hráčů na televizním trhu, kromě televizí samotných tu byli i zástupci výrobců elektroniky a lidé z reklamní branže.

Text byl připomínkovaný přímo na setkání, kde vznikla jeho nová verze, která se liší od podoby publikované na DigiZone.cz [DOC, 27,6 kB]. Dohodu zatím podepsali zástupci Asociace digitálních televizí, Asociace spotřební elektroniky a podle Událostí České televize už i její generální ředitel Jiří Janeček. Generální ředitel televize Nova Petr Dvořák a výkonný ředitel televize Prima Petr Chajda předají text před případným podpisem na posouzení svým právníkům. Šéf Novy se na genezi druhé verze každopádně aktivně podílel.

MMF24

Server DigiZone.cz zároveň dementuje zprávu, že za Koalicí pro digitální televizi stojí člen Rady Českého telekomunikačního úřadu Petr Štěpánek. Ten nebyl jednání vůbec přítomný.

DigiZone.cz přinese v zítřejším článku podrobnosti o tom, jak se nová koalice rodila, a to včetně fotografií. Zatím se můžete podívat na video z podpisu dvou signatářů [MPEG, 9,1 MB].

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).