Hlavní navigace

V Radě ČRo mohou usednout Martina Kociánová, Zdeněk Musil nebo Jiří Šuchman

24. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Khalil Baalbaki, Český rozhlas
Na čtvrtečním veřejném slyšení se představili zájemci o jedno volné místo v Radě Českého rozhlasu. Poslanci si poslechli celkem pět lidí. Veřejné slyšení jsme sledovali formou online reportáže.

Celkem pět zájemců se přihlásilo na jedno volné místo v Radě Českého rozhlasu. To je neobsazené od doby, kdy se Petr Arenberger stal ministrem zdravotnictví a kvůli neslučitelnosti funkcí musel rezignovat na post v rozhlasové radě.

Volební výbor sněmovny obdržel přihlášky Martiny Kociánové, Zdeňka Musila, Milana Rokytky, Jiřího Šuchmana a Jana Zilvara. Hned po skončení dnešního veřejného slyšení rozhodli členové volebního výboru o třech kandidátech postupujících do finále.

Největší podporu dostali moderátorka Martina Kociánová, někdejší tiskový mluvčí Národního památkového ústavu Zdeněk Musil a ekonom Jiří Šuchman, který momentálně zasedá v Dozorčí komisi Rady ČRo. Každý dostal 11 hlasů. Hlasovalo 12 přítomných členů volebního výboru.

Na každého kandidáta si poslanci vyčlenili čtvrt hodiny. Nejprve se uchazeč představil svými slovy, pak měli zákonodárci prostor na doplňující dotazy.

Online reportáž:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).