Hlavní navigace

Kódovací systém Nagravision 3 pro satelitní televizi byl prolomen

22. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 9. 2008

Špatná zpráva putuje do švýcarské společnosti Kudelski Group, která zajišťuje pro satelitní providery kódování v systému Nagravision. Podle informací z mnoha diskusních fór došlo k prolomení dosud zabezpečeného kódování označeného jako Nagravision 3. Na některých hack stránkách v download sekcích už jsou totiž dostupné klíče pro otevření španělské platformy Digital+. Ta na kódování Nagravision 3 přešla loni v prosinci, ještě před ní tak učinila portugalská TV Cabo. Funkčnost klíčů byla potvrzena na set-top-boxech Dreambox a Openbox.

ČTĚTE TAKÉ: Bude letošek pro provozovatele satelitního kódování Nagravision černým rokem?

BRAND24

Toto je špatná zpráva zejména pro polského operátora Cyfrowy Polsat, který odpojí již brzy Nagravision 2 a přejde právě na verzi 3. Potvrdila se tak informace, že hack bude vypuštěn v průběhu letošního roku v době, kdy budou na vyšší verzi zabezpečení přecházet další satelitní provideři. V Nagravision 3 plánovala do budoucna vysílat také rumunská platforma Digi TV, která působí i na českém trhu. Na internetu se objevily také klíče pro portugalskou TV Cabo, ale jejich funkčnost není prozatím ověřena. Pokud si chcete blíže nastudovat problematiku Nagravision 3, klikněte na tento odkaz.

Tato zpráva již není aktuální!!!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).