Hlavní navigace

Kojál má odstávku, České Radiokomunikace spouštějí nové technologie

26. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
26. 11. 2009

Spuštění nových technologií na brněnském vysílači Kojál připravili na dnešní den pracovníci Českých Radiokomunikací. Největší jihomoravský vysílač má kvůli tomu odstávku obou analogových programů České televize, které si navíc dnes prohodí vysílací kmitočty. Program ČT 1 se dnes přesune z 29. kanálu na 46. kanál, a program ČT 2 se bude přesouvat opačným směrem. Tento krok je nutný k tomu, aby se v příštím týdnu mohlo vypnout analogové vysílání Dvojky z Kojálu a 29. kanál by se tak uvolnil pro digitální signál multiplexu 1.

cif 24 - early cena - média

DOPORUČUJEME: Digitální manévry na jižní Moravě: už za 10 dní ČT „zamíchá“ vysílači

Odstávka by měla trvat od půlnoci 26. listopadu nejpozději do 18. hodiny dnešního dne. Tento krok je nutný, předpokládáme ale, že se nám podaří vysílání zprovoznit již v průběhu (dnešního) odpoledne, uvedl Jiří Vykydal z Českých Radiokomunikací, které zajišťují technický provoz multiplexu 1. Odstávka se projevila i na přibližně stovce převaděčů, které jsou závislé na signálu z Kojálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).