Hlavní navigace

Kolik se prodalo mobilů KIN One a KIN Two? Stovky nebo tisíce?

9. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počet skutečně prodaných mobilů KIN One a KIN Two je nadále předmětem spekulací. Microsoft je s velkou pompou představil letos v dubnu, ovšem už na přelomu června a července se objevila zpráva, že celý projekt posílá k ledu. Důvodem by měl být právě malý zájem spotřebitelů, ovšem rozhodnutí Microsoftu překvapilo i mnohé analytiky. Microsoft totiž v minulosti držel nad vodou nejeden projekt, který zpočátku sotva živořil. Že se podobné trpělivosti nedostalo mobilům KIN One a KIN Two může svědčit…

Počet skutečně prodaných mobilů KIN One a KIN Two je nadále předmětem spekulací. Microsoft je s velkou pompou představil letos v dubnu, ovšem už na přelomu června a července se objevila zpráva, že celý projekt posílá k ledu. Důvodem by měl být právě malý zájem spotřebitelů, ovšem rozhodnutí Microsoftu překvapilo i mnohé analytiky. Microsoft totiž v minulosti držel nad vodou nejeden projekt, který zpočátku sotva živořil. Že se podobné trpělivosti nedostalo mobilům KIN One a KIN Two může svědčit o skutečnosti, že projekt telefonů orientovaných na skalní uživatele komunitních serverů byl zkrátka abnormálním fiaskem.

Jejich exkluzivním dodavatelem byl (je) operátor Verizon Wireless, který mobily postupně zlevnil až na čtvrtinu původní ceny. On ani Microsoft neposkytli oficiální čísla prodejnosti. Už od oznámení ukončení projektu se objevuje nepotvrzená informace, že se celkem prodalo jen něco mezi pěti až šesti stovkami kusů těchto dvou mobilů. Podle neoficiálních informací má být v Microsoftu kvůli výsledku projektu hodně velké dusno. Z Verizon Wireless pak prosákla informace, že se prodalo přesně 503 mobilů, ovšem ani to není potvrzené číslo. Aplikace KIN for Facebook má ale téměř devět tisíc uživatelů měsíčně. Tak jako tak, KIN One ani KIN Two už díru do světa neudělají, možná se časem objeví v nějakém přehledu největších přehmatů, které mají zejména američtí novináři ve velké oblibě. (SlashGear)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).