Hlavní navigace

Kolik vás na Twitteru sleduje falešných účtů? Ověřte si vlastní účet a pročistěte sledované

3. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Věděli jte, že Lady Gaga má 34 % falešných sledujících? Facebook dokonce 39 %? A že na fakers.statuspeople.com si můžete prověřit, kolik vy sami máte „fejků“? Upozornění – s ohledem na „Update your profile“ právo vyžadované touto službu sice lze zvážit užití, ale poté co ji využijete, je vhodné této aplikaci odebrat práva přístupu k vašemu účtu na Twitteru. Pokud služba bude poněkud nefungovat, zkuste se vrátit později. Úměrně aktuálnímu zájmu médií bývá přetížená a velmi pravděpodobně má i…

Věděli jte, že Lady Gaga má 34 % falešných sledujících? Facebook dokonce 39 %? A že na fakers.statuspeople.com si můžete prověřit, kolik vy sami máte „fejků“?

Upozornění – s ohledem na „Update your profile“ právo vyžadované touto službu sice lze zvážit užití, ale poté co ji využijete, je vhodné této aplikaci odebrat práva přístupu k vašemu účtu na Twitteru. Pokud služba bude poněkud nefungovat, zkuste se vrátit později. Úměrně aktuálnímu zájmu médií bývá přetížená a velmi pravděpodobně má i problémy s překračováním limitů API Twitteru.

Falešní sledující samozřejmě nemusí být vždy skutečně falešní (tedy „boti“). Řada účtů uživateli založených je nepoužíváno a přesto někoho sledují – v takovém případě se také jeví jako „fake“. Stejně tak jako existuje poměrně hodně uživatelů, kteří Twitter používají zcela pasivně – pouze sledují vybrané účty, ale sami žádnou aktivitu nevyvíjejí.

ebf - partner 1

Možná budete chtít pročistit své sledující – v takovém případě máte na výběr mezi několika službami, které vám umožn najít neaktivní uživatele. A případně se jich „zbavit“ co se týče jejich sledování vámi. Na výběr je například www.untweeps.com, tweepi.com, thetwitcleaner.com, friendorfollow.com, www.refollow.com či manageflitter.com .

Twit Cleaner - Výsledek analýzy

Twit Cleaner – Výsledek analýzy

Poznámka – opět pamatujte, že pokud po vás služba chce poněkud nadměrná práva k vašemu účtu, je zpravidla rozumné ji použít a poté práva dané aplikaci odebrat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).