Hlavní navigace

Komise chce sjednotit francouzské vysílání do zahraničí

23. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 1. 2007

Globální zpravodajský kanál France 24 začal šířit francouzský pohled na svět teprve 6. prosince loňské roku, a z jeho domoviny už se ozývá hlasitá kritika. Komise pro zahraniční věci se shodla, že Francie potřebuje sjednotit a zefektivnit svoje mezinárodní vysílání. Úředníci se pustili do práce hned, jakmile se signál „odpovědi Francie na BBC a CNN“ dostal mezi diváky. A jejich doporučení je následující: začínající zpravodajský program by se měl začlenit do vybudované světové rozhlasové struktury Radio France International (RFI). Uvedl to server Broadbandtvnew­s.com.

MMF24

Francouzské zahraniční vysílání je roztříštěné, jeho organizace komplikovaná a peníze rozdělené jen nahodile, horovala komise. Různí vysilatelé do ciziny by podle úředníků měli být jeden druhému doplňkem, a ne se navzájem opakovat. Společně by je měla zastřešit jediná organizace – Francouzská televize.

Země galského kohouta vynakládá ročně na vysílání mimo Francii 300 milionů eur (8,4 miliardy korun). Současné rozdělení je následující: RFI dostává 131 milionů, TV5 Monde 66 milionů, France 24 80 milionů a Canal France International (CFI) 20 milionů eur.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).