Hlavní navigace

Radko Kubičko pověřeným ředitelem Českého rozhlasu 6

16. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 10. 2009

Radko Kubičko, který doposud zastával v Českém rozhlase 6 post vedoucího redakce analytické publicistiky a zpráv, se stal jejím pověřeným ředitelem. Informovaly o tom Lidové noviny, kterým to potvrdil programový ředitel ČRo Peter Duhan. Kubičko nebyl podle LN jmenovaný řádným ředitelem proto, jelikož vedení rozhlasu hodlá pozice ředitelů celoplošných stanic rušit.

Nový pověřený ředitel „Šestky“ vystudoval gymnázium v Brně a Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Spolupracoval se čtrnáctideníkem Studentské listy a týdeníkem Reflex, pracoval ve studentském vysílání Gaudeamus v Československém rozhlase. Zkušenosti má také ze stáže v Rádiu Svobodná Evropa – Rádiu Svoboda (RFE/RL) v Mnichově a jako její externí spolupracovník v Praze. Po zrušení české redakce RFE/RL se stal komentátorem Svobodné Evropy, a po jejím definitivním zrušení pokračoval v práci pro ČRo 6.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).