Hlavní navigace

Kuptofoto.cz: nová česká fotobanka byla dnes spuštěna

1. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes byla spuštěna nová česká internetová fotobanka Kuptofoto.cz, která je společným projektem mediální skupiny MAFRA a společnosti Pixmac a Profimedia. Nová fotobanka chce oslovovat různé skupiny včetně třeba webdesignérů na volné noze nebo tvůrců radničních zpravodajů. V současnosti její databáze obsahuje přes deset milionů snímků. Fotky pro web je možné kupovat od 25 korun, fotky vhodné pro tiskoviny od 120 korun a fotky pro billboardy od 180 korun. Při vyhledávání snímků lze nastavit cenový…

Dnes byla spuštěna nová česká internetová fotobanka Kuptofoto.cz, která je společným projektem mediální skupiny MAFRA a společnosti Pixmac a Profimedia. Nová fotobanka chce oslovovat různé skupiny včetně třeba webdesignérů na volné noze nebo tvůrců radničních zpravodajů. V současnosti její databáze obsahuje přes deset milionů snímků. Fotky pro web je možné kupovat od 25 korun, fotky vhodné pro tiskoviny od 120 korun a fotky pro billboardy od 180 korun. Při vyhledávání snímků lze nastavit cenový strop, nad který nechce nakupující jít.

MMF24

Věříme, že díky kvalitním fotografiím a nízkým cenám bude Kuptofoto.cz do roka a do dne nejpoužívanější fotobankou na českém trhu, říká Jaroslav Kábele, šéf internetových projektů mediální skupiny MAFRA, která bude novou fotobanku hojně propagovat na svém zpravodajském serveru iDnes. Dodavatelem fotek je společnost Profimedia a o vývojovou stránku projektu se stará firma Pixmac.

Před dvěma lety jsme vstupovali na trh levných fotografií s velkým očekáváním. To se nám podařilo výrazně předčit. Proto spouštíme společně s dalšími silnými partnery projekt Kuptofoto.cz, od kterého si v první řadě slibujeme větší popularizaci levných a legálních fotografií, uvedl Víťa Válka za Pixmac. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).