Hlavní navigace

M77 Group už připouští, že CS Link jako samostatná satelitní služba skončí

15. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

CS Link postupně zanikne s odpojováním programů kódovaných v systému CryptoWorks. Veškeré nové přístupové karty bude M77 Group vydávat jen pro Skylink.

Druhou největší satelitní službu v Česku, CS Link, čeká postupný zánik. Poprvé to veřejně připustil i Jaromír Glisník, předseda představenstva lucemburské společnosti M77 Group, která CS Link vlastní společně se Skylinkem. Obě služby si před změnou majitele konkurovaly, nyní M77 Group jasně zvýhodňuje Skylink a snaží se k němu převést co největší počet zákazníků CS Linku.

K TÉMATU: Opravdu CS Link nezanikne? A pošle mu Skylink svoje neplatící zákazníky?

Skylink už začátkem letošního roku zavedl výhody pro klienty CS Linku, kteří se rozhodnou přejít k němu a využijí kartu Skylink Výměna. „Této možnosti využilo již přes 100 tisíc zákazníků CS Linku a aktuálně přibývá přibližně 10 tisíc každý týden,“ řekl Glisník v rozhovoru pro server Parabola.cz. Stejnou možnost přechodu ke Skylinku firma připravuje i pro předplatitele tematických balíčků CS Linku. Podle Glisníka ji představí nejspíš začátkem září.

ČTĚTE TAKÉ: Skylink a CS Link mají dohromady tolik platících zákazníků jako Digi TV

Samotný CS Link patrně zanikne společně se starým systémem kódování CryptoWorks, který obě sesterské služby opouštějí a přecházejí na novější Irdeto. Do konce listopadu by tak neměly být žádné placené programy Skylinku ani CS Linku dostupné na kartách CryptoWorks. „Systém Irdeto CS Linku (0666) má jen velmi málo karet s placenou nabídkou. Je proto velmi pravděpodobné, že i tyto karty vyměníme za karty Skylink. Provozovat placenou nabídku pro několik set předplatitelů není rentabilní,“ dodal Glisník pro Parabolu.

MMF24

NAPSALI JSME: Skylink se chystá přejmenovat nabídku Gratis. Kvůli servisnímu poplatku

Na kartách CryptoWorks bude Skylink s CS Linkem nadále provozovat jen bezplatné programy. „S migrací na Irdeto ale budeme pokračovat i v příštím roce. V důsledku migrace se počet karet CryptoWorks na platformě CS Link bude zmenšovat ve prospěch Irdeta Skylinku. Termín vypnutí jednotlivých systémů CryptoWorks však stanoven nemáme. Počítám, že k tomu dojde během let 2013 a 2014. Nedovedu však zatím říci, jak naložíme se značkou CS Link. Je na trhu zavedená a bylo by škoda ji ztratit,“ uvedl Glisník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).