Hlavní navigace

Maďarský Sport 2 expanduje do Česka prostřednictvím satelitu

24. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
24. 9. 2008

Maďarský sportovní kanál Sport 2 bude expandovat prostřednictvím satelitu do České republiky a také na Slovensko. Vyplývá to z posledního zápisu z jednání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Zatím není známo, v jakých platformách se Sport 2 objeví, ale licence byla udělena na dobu 12 let. Získala ji společnost Chello Central Europe. Jak řekl serveru DigiZone.cz předseda RRTV Václav Žák, půjde o kanál, který by měl ze 60 % vysílat kopanou a v jehož vysílání se objeví především přenosy bez zpravodajských blo­ků.

V České republice vysílá již sesterský kanál Sport 1, a to prostřednictvím platforem UPC Direct a Digi TV. Ten vysílá vedle kopané dále box a ještě několik dalších méně známých sportovních odvětví, mezi nimi např. býčí rodeo. Sport 1 vysílá 24 hodin denně v českém jazyce. Sport 2 by měl podle informací ze společnosti Chello Central Europe zahájit vysílání v lokalizované verzi koncem roku, přesné datum však zatím není stanoveno. V programu by se měly objevit např. ligy z Itálie, Francie, Španělská, Skotska a také Bundesliga s pohárem UEFA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).