Hlavní navigace

Majitel Primy začal vysílat tři HD programy na satelitu

15. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 1. 2008

Společnost Modern Times Group (MTG), poloviční vlastník české televize Prima, dnes zahájila satelitní vysílání tří televizních programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Pro Švédsko, Norsko a Finsko vysílá z družice Sirius 4 na pozici 5 stupňů východně kanál Viasat Sport HD, pro Dánsko program TV 2 Sport HD a pro všechny zmíněné země stanici TV1000 HD.

BRAND24

Vysílání provozuje společnost Viasat Broadcasting, která se specializuje na placené televizní kanály v kabelech, IPTV a na satelitu. Ve Švédsku, Norsku, Dánsku a Finsku nabízí firma v balíčku HD programů také National Geographic HD. Za příjem televize ve vysokém rozlišení si Viasat účtuje měsíční poplatek 99 švédských, norských nebo dánských korun (asi 270 Kč). Zákazník si ale musí nechat vyměnit set-top-box. Firma nabízí dva druhy HD ready přijímačů: Viasat Plus HD PVR box od společnosti Pace a Viasat HD box od společnosti Samsung.

Oba přijímače zvládají formáty 720p a 1080i a jsou uzpůsobené k příjmu vysílání v kódovacím systému NDS Videoguard. Vysílání probíhá ve formátu DVB-S2 a kompresním standardu MPEG-4. Informoval o tom server BroadbandTVnew­s.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).