Hlavní navigace

Majitel satelitů Astra vydělal ve třetím čtvrtletí 2010 přes osm miliard korun

27. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
27. 10. 2010

Trhu se satelitní televizí se daří a ukazují to také dnes zveřejněné výsledky hospodaření společnosti SES, která je mimo jiné vlastníkem flotily družic pod značkou Astra. Jak vyplývá z tiskové zprávy, firma hospodařila ve třetím kvartálu letošního roku se ziskem 332,7 milionu eur, což je v přepočtu přibližně 8,2 miliardy korun. Provozní zisk SES vzrostl o 7,9 %.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: SES Astra poskytne uvolněnou satelitní kapacitu po analogu pro HDTV

Velice vysoká je také částka za tržby do třetího kvartálu letošního roku. Jde o přibližně 1,3 miliardy eur (přibližně 32 miliard korun). Výsledky hospodaření si pochválil i prezident a výkonný ředitel společnosti SES Romain Bausch. SES pokračuje v neustálém pokroku. Kapacity na satelitech NSS-12 a Astra 3B (na této družici nabízí své programy i služby CS Link a Skylink, pozn. red.) nám přinesly rozšíření do oblasti Indického oceánu a Středního východu. Do naší flotily byl také plně integrován satelit SES-7, na asijském trhu jsme začali poskytovat služby v Ku-pásmu, uvedl Bausch. Do budoucna chce firma stavět především na zájmu o HDTV a 3D.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).