Hlavní navigace

Mapy.cz rozšiřují města ve 3D. Dočkal se i Krnov

11. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam.cz ukazuje, že své mapy chce rozvíjet, a po parkovacích zónách přidává i další nové vrstvy.

Zbytek metropole a dalších dvaadvacet měst. Mapy.cz už vypustily 3D modely celkem 43 tuzemských měst. „Vznikaly zpracováním šikmých snímků focených v pěti směrech, tedy nafocením každé světové strany pod úhlem 45 stupňů a jednoho foceného přímo kolmo dolů. 22 nově spuštěných trojrozměrných měst je tak vytvořeno z více jak 127 tisíc snímků, jenž byly pořízeny v letech 2014 a 2015,“ popisuje podmínky vzniku blog firmy


Zdroj: Seznam.cz

Přehled všech měst ve 3D

Kromě nově pokrytých měst se dočkala aktualizace i ta, která už jsou na webu delší dobu. Fotografové z Mapy.cz rozšířili a přefotili 3D model Prahy, který je složený z téměř 48 tisíc snímků. 

BRAND24

Jeho původní rozloha byla 28,4 kilometrů čtverečních, ta současná je víc než desetkrát násobně větší – 329,2 kilometrů čtverečních. Podobně se aktualizace dočkaly i České Budějovice. Kdo by tam chtěl žít, může si prohlédnout nový trojrozměrný model složený z více než čtyř tisíc snímků.  

Není to jediná novinka, kterou Seznam kolem svých map vypustil. Minulý týden se na Mapy.cz objevily parkovací zóny v Praze s příslibem rozšíření do dalších měst. S přicházejícím jarem pokračuje v tradičním focení tuzemských ulic a silnic. Na letošní sezónu má připravenou třetí generaci Panoramy. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).