Hlavní navigace

Microsoft chce posílit bezpečnost. Vyhlédl si izraelský startup Adallom

20. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zabezpečit cloud. Právě k tomu by měla americkému kolosu pomoci izraelská firma, za kterou chce dát několik set milionů dolarů.

320 milionů dolarů by měl zaplatit Microsoft za bezpečnostní firmu Adallom. Podle agentury Reuters už firma pod vedením Satya Nadelly projevila zájem a podepsala smlouvu o smlouvě budoucí. 

Osmdesátihlavý startup Adallom funguje už tři roky a specializuje se na zabezpečení cloudových aplikací, kromě technologií Googlu a Microsoftu umí pracovat i s aplikacemi Salesforce. Kanceláře má kromě domovského Izraele i ve Spojených státech. 

Od investorů posbíral zatím 50 milionů dolarů a podpořily ho i velké fondy jako třeba Sequoia, Index Ventures nebo korporace typu Hewlett-Packard. Očekává se, že by se mohl stát styčným důstojníkem pro bezpečnostní byznys Microsoftu v Izraeli. Ani jedna ze stran ale jednání nechce komentovat. 

Microsoft už přitom v Izraeli nakupoval. Za vývojáře bezpečnostního softwaru Aorato dal 200 milionů dolarů, pořídil si ale třeba i analytickou firmu Equivio.

UX DAy - tip 2

Z židovského státu se stala během posledních let úspěšná líheň startupů. „Všechno to souvisí s technologickými divizemi izraelských ozbrojených sil. Vojáci se tak už ve svých 18 letech setkají s vývojem technologií, které mají roční rozpočet třeba v desítkách milionů dolarů. A to je velmi cenná zkušenost, kterou jinde na světě nenajdete. Třeba šéf zpravodajské služby mi říkal, že když v minulosti pracovali na projektu s americkou NSA, do Izraele přijel tým šedesátiletých Američanů zejména z akademické sféry, doktorů a podobně. A ti zde spolupracovali s našimi dvacetiletými kluky,“ vysvětluje izraelský zázrak investor Shahar Tzafrir.

Kromě bezpečnostních startupů ale z Izraele v minulosti přišly třeba ICQ nebo Waze, o který svedl bitvu Google s Facebookem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).