Hlavní navigace

Míra využití Facebooku v evropských zemích (GRAF)

10. 12. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Ze 816 milionů obyvatel Evropy má Internet 58% (476 milionů) a uživateli Facebooku je 208 milionů z nich, tady za předpokladu, že budete považovat údaje poskytované Facebooken za směrodatné. A nebudete příliš přemýšlet nad tím, jak je možné, že země jako Kypr, Monaco či Montenegro mají na Facebooku běžně i více uživatelů než mají internetových uživatelů (viz Internet and Facebook Usage in Europe). Předpokládejme ale, že ne všechna data jsou postižena podobnou „chybou“. Pak může být následující…

Ze 816 milionů obyvatel Evropy má Internet 58% (476 milionů) a uživateli Facebooku je 208 milionů z nich, tady za předpokladu, že budete považovat údaje poskytované Facebooken za směrodatné. A nebudete příliš přemýšlet nad tím, jak je možné, že země jako Kypr, Monaco či Montenegro mají na Facebooku běžně i více uživatelů než mají internetových uživatelů (viz Internet and Facebook Usage in Europe). Předpokládejme ale, že ne všechna data jsou postižena podobnou „chybou“. Pak může být následující znázornění míry využití Facebooku v jednotlivých zemích užitečné. Nebo alespoň zajímavé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).