Hlavní navigace

Miranda IM 0.8.2 řeší například problémy s SSL

21. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyšla nová verze alternativního komunikačního klienta Miranda IM, která tentokrát nese označení 0.8.2. Seznamu změn oproti předchozím verzím není nijak dlouhý. Například byly odstraněny problémy se šifrovanými zprávami při využití protokolu Jabber. Toho se týká i odstranění chyby způsobující odpojování klienta od sítě. Opraveno bylo také několik chyb souvisejících s SSL šifrováním a vylepšení se dočkalo mazání jednotlivých účtů. Miranda IM 0.8.2 rovněž přináší opravu chyby způsobující problémy…

Vyšla nová verze alternativního komunikačního klienta Miranda IM, která tentokrát nese označení 0.8.2. Seznamu změn oproti předchozím verzím není nijak dlouhý. Například byly odstraněny problémy se šifrovanými zprávami při využití protokolu Jabber. Toho se týká i odstranění chyby způsobující odpojování klienta od sítě. Opraveno bylo také několik chyb souvisejících s SSL šifrováním a vylepšení se dočkalo mazání jednotlivých účtů. Miranda IM 0.8.2 rovněž přináší opravu chyby způsobující problémy s přenosy souborů v rámci komunikační sítě AIM a vylepšena byla správa kontaktů pro uživatele sítě Windows Live Messenger.

Miranda IM se řadí mezi tzv. alternativní klienty, které umožňují využívat více navzájem si konkurujících komunikačních sítí z jednoho programu. Podporuje instant-messagingové služby typu ICQ, Windows Live Messenger, Jabber (tedy i Google Talk), Yahoo Messenger apod. Omezuje se však výhradně na textovou komunikaci. Nová řada 0.8.x přinesla nativní podporu SSL šifrování přímo v jádru programu, podporu pro offline zprávy v síti Windows Live Messenger a řadu dalších novinek. Aktuální verzi programu můžete stahovat třeba ze Slunečnice.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).