Hlavní navigace

Mládek jmenoval nového šéfa odboru, který má na starosti dotace na broadband

23. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Autor: Jan Sedlák
Tomáš Šťastný kvůli 14 miliardám na rychlý internet na ministerstvu končí, nahradí ho vedoucí oddělení poštovních služeb a služeb informační společnosti.

Odbor elektronických komunikací na ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) má od 23. března nového ředitele. Vedení přebírá Luděk Schneider, který na Mládkově resortu působil jako vedoucí oddělení poštovních služeb a služeb informační společnosti.

Schneider ve funkci nahrazuje Tomáše Šťastného. Jak jsem na Lupě psal v pondělí, ministr Jan Mládek (ČSSD) byl nespokojený s jeho prací na přípravě národní strategie pro rozvoj rychlého internetu a s transpozicí evropské směrnice na výstavbu sítí.

Řadu měsíců trvající problém zásadně ovlivňující nejenom čerpání evropských dotací ve výši 14 miliard korun by se mohl dotknout také náměstka zodpovědného za digitální ekonomiku Karla Novotného, který má blízko k premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD).

Mládek už dříve funkci náměstka nabízel bývalému prezidentovi ICT Unie Svatoslavu Novákovi, stejně jako nově vznikající post vládního zmocněnce pro digitální agendu. Ten odmítl.

KL24

Šťastný byl do funkce ředitele odboru, ve které nyní skončil, loni v květnu jmenován za podivných okolností. Nahradil tehdejší šéfku Zuzanu Chudomelovou, oficiálně kvůli „novému impulsu“. V té době se na MPO mimo jiné řešilo možné zpoplatnění bezlicenčních frekvencí. Šťastný před svým nástupem působil ve firmě zabývající se pneumatickými technologiemi.

Luděk Schneider veřejně příliš známou osobou není. Byl každopádně u toho, když MPO navazovalo první styly s Bruselem ohledně dotací na internet a je poměrně často k vidění na různých seminářích a konzultacích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).