Hlavní navigace

Mobilní ICQ jako J2ME aplikace, chystá se i podpora pro Android

17. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mobilní verze oficiálního klienta instant-messagingové sítě ICQ je nyní k dispozici i v J2ME verzi. Lze si ji stáhnout přímo do mobilu po vyťukání adresy http://mim.icq.com do webového prohlížeče mobilu. Významně se tak rozšiřuje paleta mobilů, pro něž je k dispozici oficiální klient ICQ. Doposud byl k dispozici pro iPhone, Windows Mobile a BlackBerry. Na mobilech s podporou J2ME je v našich končinách populární alternativní J2ME klient Jimm.

Mobilní verze oficiálního klienta instant-messagingové sítě ICQ je nyní k dispozici i v J2ME verzi. Lze si ji stáhnout přímo do mobilu po vyťukání adresy http://mim.ic­q.com do webového prohlížeče mobilu. Významně se tak rozšiřuje paleta mobilů, pro něž je k dispozici oficiální klient ICQ. Doposud byl k dispozici pro iPhone, Windows Mobile a BlackBerry. Na mobilech s podporou J2ME je v našich končinách populární alternativní J2ME klient Jimm.

Mobilní ICQ nabízí základní funkce pro chatování s ostatními uživateli, aktualizaci stavových zpráv, správu seznamu kontaktů a úpravy vlastního profilu. Je k dispozici v češtině, angličtině, ruštině, němčině a hebrejštině, z čehož je zřejmé, že se ICQ v první řadě zaměřuje na své největší bašty, kam stále patří i Česká republika. V plánu je také oficiální klient pro platformy Symbian a Android. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).