Hlavní navigace

MPAA porušila licenci systému svého oficiálního blogu

19. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Organizace MPAA je známá u veřejnosti hlavně díky svému vehementnímu angažování v boji proti pirátským kopiím filmů a jejich šíření. Právě proto je pikantní zpráva, že svůj oficiální blog MPAA vystavěla na blogovacím systému v rozporu s podmínkami stanovenými jeho autorem. Britský vývojář Patrick Robin si stanovil podmínku, že pro bezplatné využití jeho systému Forest Blog musí být zachovány viditelné informace o autorovi spolu s odkazem na web produktu. Oboje prý ale webmaster MPAA odstranil a…

Organizace MPAA je známá u veřejnosti hlavně díky svému vehementnímu angažování v boji proti pirátským kopiím filmů a jejich šíření. Právě proto je pikantní zpráva, že svůj oficiální blog MPAA vystavěla na blogovacím systému v rozporu s podmínkami stanovenými jeho autorem. Britský vývojář Patrick Robin si stanovil podmínku, že pro bezplatné využití jeho systému Forest Blog musí být zachovány viditelné informace o autorovi spolu s odkazem na web produktu. Oboje prý ale webmaster MPAA odstranil a spolu s tím i informace o copyrightu. Licence pro komerční využití systému Forest Blog přitom vyjde na pouhých 15 dolarů. MPAA zareagovala odstavením blogu. (Torrent Freak)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).