Hlavní navigace

MTV by mohlo do Česka přinést největší hudební událost roku

7. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 11. 2008

Ještě před rokem by to asi stěží někoho napadlo, ale teď je tento krok poměrně dost reálný. O co jde? Hudební televize MTV, gigant mediálního koncernu Viacom, se chystá prostřednictvím Central European Media Enterprises (CME) vstoupit konečně do České republiky a spolu s ní by se mohli obyvatelé naší země dočkat hudební události, která tu ještě nebyla – udělování evropských hudebních cen tohoto kanálu – MTV Europe Music Awards (EMA), která se konala včera v britském Liverpoolu.

MTV EMA se každoročně pořádají v jednom z evropských měst, např. loni to bylo v německém Mnichově, a jak již z názvu vyplývá, jde o udělování evropských hudebních cen této televize. Ostatní kanály mohou tuto akci MTV jen tiše závidět. Zatímco Óčku se na její RGM Space podaří přilákat povětšinou hvězdy pouze z České a Slovenské republiky, hudební gigant Viacomu má na svých akcích vždy ta nejzvučnější jména, která vás napadnou – Beyonce, Britney Spears, Kanye West, Coldplay a řada dalších.

MMF24

Moderátorkou posledního večera byl objev letošního roku, zpěvačka Katy Perry, objevil se i frontman skupiny U2 Bono Vox, který předal cenu za celoživotní dílo Paulu McCartneymu. Pokud si myslíte, že je tato úvaha pouze vařením z vody, o opaku vás může přesvědčit výčet měst, kde se MTV EMA od roku 1994, kdy se udělují, konaly – Berlín, Paříž, Londýn, Rotterdam, Milán, Dublin, Stockholm, Frankfurt, Barcelona, Edinburg a další. Chybí mezi nimi města střední Evropy včetně maďarské Budapešti, kde už MTV vysílá. Jeho česká pobočka by si ale určitě lepší dárek do prvního roku svého vysílání mohla přát jen stěží.

ČTĚTE TAKÉ:
MTV kvůli Nově stáhne z Česka všechny své hudební kanály
MTV Czech zaujme více diváků než Óčko, míní čtenáři DigiZone.cz
Potvrzeno! CME spustí českou verzi MTV

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).