Hlavní navigace

Multiplex 4 a Regionální síť 7 rozšiřují pokrytí, spustily dva nové vysílače

1. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oba vysílače zmíněných digitálních sítí byly zmíněny nad plán a doposud se o nich nehovořilo. Regionální síť 7 se má v blízké době rozšířit také do severních Čech a Svitav.

Společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, za nimiž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek, zahájily zkušební provoz svých vysílačů ve dvou nových lokalitách. Výkony jsou však minimální. V Holoubkově, který se nachází v Plzeňském kraji, jsou pro multiplex 4 vyhrazeny pouze 2 Watty (kanál 30), příbramský vysílač Hvězdárna využívá kanál 56 s výkonem (ERP) 79 Wattů. 3 Watty pak bude z Holoubkova vysílat i Regionální síť 7, která má maximální povolený výkon na kanálu 55 ve výši 3 Watty.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 7 s novými programy České televize míří na sever Čech a do Svitav

Součástí Regionální sítě 7 jsou programy ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD a Retro Music TV, od konce tohoto měsíce tu odstartují také kanály ČT :D (Déčko) a ČT art. Radim Pařízek chce v rámci tohoto balíku programů šířit také své rockové Rádio Čas. V multiplexu 4 pak mohou zájemci naladit programy Nova HD, Fanda, Smíchov, Telka a TV Pohoda. V rámci digitální sítě je ještě v Praze a středních Čechách, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji šířena tematická stanice Inzert TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).