Hlavní navigace

Multiplexy 2 a 3 se za týden rozšíří i do jižních Čech

24. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
24. 8. 2009

České Radiokomunikace spustí 31. srpna pozemní digitální vysílání multiplexů 2 a 3 z hlavního jihočeského vysílače Kleť. Jihočeským divákům se tak více než zdvojnásobí programová nabídka v digitálních sítích. Server Digizone.cz o tom informovala mluvčí společnosti Marie Fianová.

Kleť je předposlední vysílač velkého výkonu, který je letos naplánován ke spuštění v síti 2. Pokrytí digitálního vysílání multiplexu 2 se díky Kleti zvýší na 63 % obyvatelstva, řekl Jiří Vykydal, vedoucí útvaru rozvoje a investic Českých Radiokomunikací. Do konce září letošního roku ještě začneme digitálně vysílat ze sušického vysílače Svatobor, dodal Vykydal.

cif 24 - early cena - média

Pokrytí multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group vzroste na 52 % obyvatelstva. Vysílač Kleť bude pro multiplex 2 v pořadí čtrnáctým spuštěným vysílačem, pro multiplex 3 osmým. Přípravné práce na spuštění digitálního vysílání dalších multiplexů probíhaly již v několika měsíčním předstihu. České Radiokomunikace v polovině července 2009 vyměnily anténní systém na Kleti. Právě výměna antény byla nezbytnou podmínkou pro spuštění dalších digitálních multiplexů z této lokality.


Předpokládané pokrytí multiplexů 2 a 3 z vysílače České Budějovice – Kleť. Zdroj: ČRa

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).