Hlavní navigace

Na Facebooku je 83.09 milionu falešných účtů. Spočítal to sám Facebook

3. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Neptejte se jak na to přišli, ale Facebook právě zveřejnil informací, že má nejenom 955 milionů „měsíčních aktivních uživatelů“,ale také 83.09 milionu falešných účtů. Jinými slovy 8.7 % z celkového počtu (nikoliv účtů, ale oněch aktivních měsíčních uživatelů). Falešné účty podle Facebooku zahrnují duplikátní účty, které si někteří uživatelé vytvářejí (připomeňme, že mezi dětmi na Facebooku je běžné, že mají 3 a více účtů, potřebují je pro hraní her), účty vytvořené pro podnikání, domácí miláčky…

Neptejte se jak na to přišli, ale Facebook právě zveřejnil informací, že má nejenom 955 milionů „měsíčních aktivních uživatelů“,ale také 83.09 milionu falešných účtů. Jinými slovy 8.7 % z celkového počtu (nikoliv účtů, ale oněch aktivních měsíčních uživatelů). Falešné účty podle Facebooku zahrnují duplikátní účty, které si někteří uživatelé vytvářejí (připomeňme, že mezi dětmi na Facebooku je běžné, že mají 3 a více účtů, potřebují je pro hraní her), účty vytvořené pro podnikání, domácí miláčky, ale také účty, které jsou zodpovědné za spam a další špatnosti. Takové účty se na Facebooku prý vyskytují pouze v 1.5 % případech.

Proč podobnou informací Facebook vypouští právě teď? Protože se více a více objevují stížnosti, že jeho inzertní aktivity jsou postižené poměrně velkým množstvím klikajících „robotů“. Facebook navíc v dřívější době tvrdil, že je na něm pouze zhruba 5 % falešných účtů. Nezávislý, ale poněkud starší odhad, uváděl, že na Facebooku je až 27 % falešných účtů.

KL24

Možná je dobré vědět, že dříve Facebook při ověřování účtu vyžadoval zaslání jednoho dokladu totožnosti. V poslední době mírně přitvrdil a doklady chce, velmi často, dva. Samozřejmě ale až poté, co projdete předchozími dvěma stupni. Prvním je ověření mailové adresy, druhým poskytnutí čísla mobilního telefonu a ověření pomocí kódu zaslaného v SMS.

Zdroj: There Are More „Fake“ People On Facebook Than Real Ones On Instagram

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).