Hlavní navigace

Na českém Internetu je už více než polovina populace nad 12 let

3. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Projekt NetMonitor hlásí, že růst české internetové populace starší dvanácti let pokračuje a v únoru 2009 tak její velikost poprvé v historii překonala hranici pět milionů lidí. Česká republika má podle nyní dostupných dat zhruba 9,2 milionu obyvatel nad dvanáct let, což znamená, že na Internetu se již pohybuje nadpoloviční část české populace ve sledované skupině. Český internetový uživatel v únoru 2009 strávil v průměru online téměř 30 hodin (bez několika sekund), což je zhruba o tři a půl…

Projekt NetMonitor hlásí, že růst české internetové populace starší dvanácti let pokračuje a v únoru 2009 tak její velikost poprvé v historii překonala hranici pět milionů lidí. Česká republika má podle nyní dostupných dat zhruba 9,2 milionu obyvatel nad dvanáct let, což znamená, že na Internetu se již pohybuje nadpoloviční část české populace ve sledované skupině. Český internetový uživatel v únoru 2009 strávil v průměru online téměř 30 hodin (bez několika sekund), což je zhruba o tři a půl hodiny více než v únoru 2008. Meziročně se téměř o 25 procent zvýšil také počet zobrazených stránek (PV) z cca 5,7 miliardy na více než 7,1 miliardy.

V únoru letošního roku byli muži proti ženám na internetu v převaze v poměru 54:46. Až do 24 let je poměr žen a mužů na českém Internetu vyrovnaný. Od 25. roku věku však podíl žen mírně klesá a v dalších věkových skupinách již převažuje zastoupení mužského pohlaví. Největší část internetových uživatelů v únoru připadla na věkovou skupinu 15 – 24 let (28 %). S přibývajícím věkem uživatelů podíly starších věkových skupin klesají. Necelá čtvrtina uživatelů je ve věku 25 – 34 let, 35 – 44letí mají mezi uživateli téměř pětinový podíl, uživatelé ve věku 45–54 let představují 14% podíl a do nejstarší věkové skupiny spadá desetina uživatelů, shrnuje tisková zpráva agentury Mediaresearch, která projekt NetMonitor realizuje pro SPIR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).