Hlavní navigace

Na Invexové frontě klid

4. 10. 1998
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Brr, to je zima. Brr, jsme prostě v Brrně. Ano na Invexu, v tuto chvíli vám už píšu z našeho stánku 16 v pavilonu P, přijďte se podívat. Ale nejsme tu jen my - pokusím se vám tedy v tomto protozpravodajství z Invexu popsat, co tu zhruba bude k vidění u jednotlivých firem.

Když už je to Lupí zpravodajství, začněmež u Lupy, resp. naší společnosti Internet Info, která na Invexu vystavuje v pavilonu P, který je vyčleněn pro Internet. K vidění je tu mimo jiné právě Lupa. Co je ono „mimo jiné“? Když o tom tak přemýšlím, tak nic více a nic méně než dva blázni, kteří tu budou následujících pět dní pobíhat kolem stánku a vidlemi odhánět neposedná dítka školou povinná, jakož i starší nenasyty, kteří ani po hodině surfování na Playboy nebudou mít dost. Ano, budou to ti dva blázni, kteří se kolem Lupy motají – Petr Tesařík a moje maličkost, jinak nazývaná Marek Antoš. Tedy přijďte a potěšte nás svojí přítomností, jinak ten týden asi bude k nepřežití. Najdete nás v pavilonu P, stánek 16

Kromě nás je tu ale i řada dalších firem, které mají co do činění s Internetem. Především je to Mobil server a dalších pár serverů z Technetu, kteří si obsadili lukrativní jedničku. Narazit tu tak můžete nejen na obligátního Patricka Zandla s Péťou Mitošinkou, ale i další „z klubu“ – Honzu Březinu z Grafika On-line, Honzu Řeháka z HW, Jirku Bergera z Notebooků a nepřehlédnutelné letadélko Káně vám prozradí, že ani Vztlak nedlí daleko. Hned vedle se ovšem nalézá další z farmy spřátelených serverů, tedy Mr. Lin(x) – tam se na vás bude usmívat Richard Bukovanský, jehož korektorskýma rukama prochází řada článků na Lupě, aby mi je posléze házel celé červené na hlavu. Utěšuje mne jen fakt, že Svět Namodro, jehož je Richard dvorním korektorem, si nevede o nic lépe.

Daleko nejsou ani nabušené počítače Seznamu, které se už vysloveně těší na to, až se k nim přhrnou Playboye-chtivé davy. S otevřenou náručí je tam bude vítat Nejvyšší ozářený Ivo Lukačovič a šéfredaktor Novinek Petr Matoušek.

V sousední hale X, která je rovněž zasvěcena Internetu, ale tváří se o něco více nóbl, pak máte jedinečnou šanci spatřit naživo lidi z Flamingo Web Designu, Adama AHA Haunera (trochu růžového) a Zdeňka Šindeláře. Spolu s nimi vystavují tvůrci populárního Na Vrcholu, 4Web, tedy bratři Michal a Tomáš Krausovi. Chcete-li si na ně konečně v němém úžasu „šáhnout“, neváhejte a už tam běžte.

Velmi zajímavou nabídku oznámila pro Invex Expandia Banka. Navštívíte-li některý z jejich stánků, kterých má po výstavišti rozeseto několik, můžete si hned na místě založit účet. A pokud přijdete hned první den, můžete si dokonce v pátek z Invexu odvážet ještě teplé platební karty.

Zajímavě tentokrát pojal svoji účast na Invexu SpiNet. Namísto klasického „kammeného stánku“ (v případě SpiNetu by se slušelo říci spíše nafukovací, pokud jste ho někdy viděli, jistě mi dáte za pravdu) má tentokrát expozici na volné ploše před pavilonem Z. Po Výstavišti budou navíc pobíhat SpiNet Internet Starter Girls, které budou rozdávat materiály o nových „krabičkách“ SpiNetu. „Stánkem“ bude luxusní Toyota Land Cruiser, ze které se bude přímo prodávat.

V pavilonu Z najdete také firmu MT-NET, kterou možná neznáte podle jména, ale dost určitě jste slyšeli o jejím produktu WinRoute, která umožňuje připojení celé sítě do Internetu skrze jediné připojení, jedinou IP adresu. WinRoute se už dočkala verze 3.0, sám jsem zvědav na to, co všechno dovede.

Zvláštním magnetem na návštěvníky se pro tentokrát vybavil CESNET. Prezentuje totiž svoji novou službu NetPhone pro telefonování po Internetu. Přijdete-li tedy na stánek CESNETu, na vlastní uši a ústa si můžete vyzkoušet, jak takové telefonování po Internetu funguje. Na klasicky vypadajícím telefonu si můžete zavolat třeba manželce, aby vám uvěřila, že jste vážně na Invexu.

S víceméně přesně opačnou službou se setkáte na stánku Video On Line – tady se zase zprávy elektronické pošty převádějí na hlas a můžete si je poslechnout na určeném telefonním čísle. Jedná se o známou službu VOCmail. Osobně jsem ji ještě nevyzkoušel, takže se sám rád podívám, jak to funguje.

cif 24 - early cena - média

A to je z dnešních zpráv z bojiště vše. Musím přiznat, že psaní odtud, přímo ze zákopů, není příliš pohodlné, ale snad to ten týden přežijeme my i vy. Když se vám to bude zdát příliš, přijeďte nás vytahat za uši přímo na Invex.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).