Hlavní navigace

Na satelitu Astra by dnes měla odstartovat německá obdoba Šlágr TV

15. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Televize prozatím neupřesnila, kdy přesně by měl start proběhnout. Na nedočkavé otázky potencionálních diváků na Facebooku zatím nikdo nereagoval.

Na 15. dubna, tedy právě dnešní den, naplánovala svůj start nejen slovenská televize Wau, ale také stanice Folx TV. Jak vyplývá z charakteristiky tohoto nekódovaného programu, který má být šířený prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, půjde o jakousi německou obdobu Šlágr TV. Sídlo televize je však ve Slovinsku. Stanice má být protipólem k již existujícím televizím, které se věnují především popové nebo rockové hudbě. Folx TV se zaměří na lidovou hudbu, která je v německy hovořících zemích velice populární. Primárně tedy bude cílit tedy na Německo, Rakousko, Švýcarsko a Jižní Tyrolsko (severní Itálie).

Na blížící se start stanice Folx TV upozorňuje prozatím statická obrazovka
Autor: Repro foto: Folx TV

Na blížící se start stanice Folx TV upozorňuje prozatím statická obrazovka

NEPŘEHLÉDNĚTE: Šlágr TV bude v multiplexu 3 i po 31. březnu, prodloužila smlouvu do roku 2018

cif 24 - early cena - média

Přesto, že televize má odstartovat dnes, přesný termín není v tuto chvíli známý. Na satelitu Astra je na programové pozici kanálu pouze statické logo stanice a na webových stránkách bližší informace nejsou zveřejněny. Při příležitosti zahájení vysílání Folx TV byla na oficiálním facebookovém profilu o víkendu založena událost „Folx TV goes on-air!“. Ani zde však není o přesném termínu řeč. Na otázky zvídavých potencionálních diváků zatím nikdo neodpověděl. Kromě hudby chce televize nabídnout také zábavu, která k tradičním vesnickým veselicím v německy hovořících zemích patří.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 12692/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).