Hlavní navigace

Na satelitu se objeví stanice CS Link TV na podporu digitalizace

29. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
29. 6. 2007

Televizní program věnovaný problematice digitálního vysílání chce na satelitu spustit společnost Media Vision, operátor satelitní služby CS Link. Firma už požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení licence pro satelitní program CS Link TV. Stanice chce vysílat ze satelitů Astra na pozicích 23,5 a 19,2 stupně východně, které využívají platformy CS Link a UPC Direct.

Podle serveru Parabola.cz, který bude mediálním partnerem stanice, se CS Link TV charakterizuje jako teleshoppingový televizní program. Vysílání bude sestaveno z několika rotujících bloků – nabídka zboží a služeb k rozvoji digitálního televizního vysílání, komunikace a elektroniky (technická zařízení, komunikační sítě, komunikační služby, televizní technologie, programy, doplňkové služby), osvětové a vzdělávací pořady z oboru, významné události z oboru, zábavné pořady, magazíny a další doplňkové služby, uvedl web.

Určité časové sloty televize vyčlení pro chystané nebo menší televizní stanice, které si nemohou dovolit celodenní satelitní vysílání. Má jít o jakýsi „inkubátor nových televizních programů“, o němž před časem hovořil i vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš. Podle jeho návrhu by měl vzniknut „národní televizní inkubátor“, v němž by si adepti na digitální televizní vysílání zkoušeli provozování televize v praxi.

cif 24 - early cena - média

Projekt stanice CS Link TV slibuje i datový kanál s aktuálním firmwarem pro některé značky a typy satelitních set-top-boxů. Divák nebude muset přetáčet na jiný satelit, vše najde v balíku služeb v jednom paketu, což ocení začátečníci se satelitním příjmem a také běžní diváci, uvádí Parabola.cz. Na projektu se budou podílet společnosti T-Systems a SES Astra jako dodavatelé satelitní kapacity, Pro-Zeta a Terra Broadcasting jako poskytovatelé vysílacího pracoviště a vydavatelství Sdělovací technika.

Pokud CS Link TV získá licenci, hodlá zahájit vysílání letos v říjnu u příležitosti brněnského veletrhu Invex. Měsíčník Sdělovací technika plánuje, že prostřednictvím CS Link TV odvysílá živý přenos konference Milníky digitální televize, která tradičně zahajuje Invex.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).