Hlavní navigace

Na vysílání 3D kanálů jsme připraveni, tvrdí mluvčí UPC

16. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 3. 2010

Kabelová společnost UPC je připravena okamžitě zařadit televizní programy, které by vysílaly stereoskopicky, tedy v 3D verzi. Hospodářským novinám to řekl mluvčí české pobočky UPC František Malina s tím, že žádná televizní stanice ale zatím firmu s tímto požadavkem neoslovila.

K TÉMATU: Samsung začne prodávat 3D televizory už za týden. Začne na ceně 45 tisíc korun

Kabelové sítě jsou ideální cestou, jak přenášet taková velká množství dat. Technicky jsme schopni rozjet vysílání v 3D okamžitě, ale čekáme na obsah, řekl Malina. Další překážkou může být čekání na rozhodnutí centrály UPC v Nizozemí, respektive u její mateřské firmy Liberty Global ve Spojených státech.

ČTĚTE TAKÉ: Majitel UPC se dohodl se společností Samsung na vývoji 3D služeb

cif 24 - early cena - média

Většinový vlastník Liberty Global, mediální magnát John Malone, přitom již v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas oznámil strategickou spolupráci na vývoji 3D služeb s výrobcem televizorů Samsung. Právě Samsung uvede již příští týden jako první 3D televizory na český trh.

Vedle UPC je v zařazení 3D služeb, ale spíše ve formě filmů na vyžádání v rácmi své zpoplatněné videotéky, připravena i konkurenční společnost Telefónica O2. V současné době 3D-tituly nenabízíme. Jsme však připraveni je nasadit, jakmile bude k dispozici zajímavý obsah, řekl Hospodářským novinám mluvčí firmy Martin Žabka. Ke službě by se dostali zákazníci placené digitální televize O2TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).