Hlavní navigace

Návod pro stydlivé – žádejte o ruku přes mikroblog

19. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Sociální sítě toho zažily bezesporu moc. Navázání obchodních kontaktů, seznámení, rozchody, usmiřování a také žádosti o ruku. Kdo si nevěří v jednání tváří v tvář, může své pocity vyjádřit na dálku a pak jenom čekat na odpověď.
Jan Handl

Ilustrace: Nenad Vitas

O tom, že nejen sociální sítě, ale i všechny ostatní technologické vymoženosti pronikají i do těch nejintimnějších součástí našich životů, dávno víme. Komunikace na dálku má kromě zjevných nevýhod i dost kladných stránek. Pokud pošlete svému protějšku neslušnou textovou zprávu, určitě nedostanete pohlavek, jelikož nejste po ruce. Nejen nemravné návrhy, ale i regulérní žádost o ruku, to jsou jenom některé „funkce“, se kterými se dá pracovat v sociálních sítích.

Nedávno se veřejnost dozvěděla o případu, kdy se milovník technologií vyjádřil k možnosti společné cesty životem se svou vyvolenou dokonce přes mikroblogovací systém Twitter. Greg Rewis se jakoby mimochodem přes mikroblog optal Stephanie Sullivanové, jestli by si ho nechtěla vzít. Tato dvojice udržuje vztah na dálku, sociální sítě jsou jedním z prostředků, jak komunikovat. Jeden podstatný rozdíl oproti textové zprávě nebo e-mailu tu ale je – tento vzkaz si mohla přečíst nejenom potenciální nevěsta, ale také všichni ostatní přátelé z mikroblogu (což dokládá i text žádosti o ruku).

Twitter a jistě i ostaní podobné systémy obsahují tisíce hodně osobních vzkazů a postřehů, nicméně žádostí o ruku mezi nimi asi moc nebude. Pikantní je, že Greg i Stephanie jsou počítačoví odborníci, osobně se poznali na jedné z konferencí. Pak se moc nevídali, takže komunikovali přes Twitter, Skype, posílali si emaily a fotografie. A mimochodem, zajímá vás, jak na nabídku sňatku odpověděla Stephanie? Samozřejmě, že ano! Jelikož jsou oba velmi zaměstnaní, svatba prý bude někdy za rok.

BRAND24

Stephanie a Greg ale nebudou určitě jediní vyprávět dětem, jak že to vlastně proběhla žádost o ruku přes ten tehdy velmi moderní mikroblogovací systém. Další dvojicí jsou například Emily a Max, ty také proslavil magazín Wired.

Kdo ví, jak budou probíhat žádosti o ruku za pár let. Třeba výrazně přibude těch, kteří to nechají na chladných technologiích a ubude těch, kterým stojí za to žmoulat ve zpocené ruce uvadlou kytku a koktat nesmysly. Jedno je jasné – technologie pomohou těm, co trpí přílišnou nervozitou, vždyť text s žádostí o ruku mohou tvořit třeba půl dne. Na druhou stranu Twitter těžko umožní nápadníkovi sledovat slzy štěstí (nebo smíchu) jeho vyvolené…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného publicista, více informací najdete na LinkedIn. Na stránkách iNazor.net odkazuje na své články pro Lupu a další média. Ze všech vymožeností moderní doby má nejraději Twitter, zajímá ho historie a píše HistorieBlog.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).