Hlavní navigace

Německá ARD zobrazila státní vlajku se zpřeházenými barvami

23. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 6. 2008

Německá veřejnoprávní televize ARD je další z médií, kterému se podařilo během fotbalového Eura 2008 udělat chybu, tentokrát při znázornění oficiálního státního symbolu. ARD zaměnila pořadí pruhů německé vlajky v grafice ve zpravodajském pořadu Tagesthemen. V černo-červeno-zlaté kombinaci grafik prohodil prostřední červený a horní černý pruh. S odvoláním na internetový magazín DWDL.de o tom informovala agentura ČTK. Otevřeně přiznávám, že je to nepřijatelný omyl, řekl deníku Bild druhý šéfredaktor ARD Thomas Hinrich.

ebf - partner 1

Podle odhadu se dívalo v onen smolný okamžik na obrazovku přibližně milion a půl diváků. Toto faux pas však není nic proti tomu, co se nedávno povedlo švýcarské veřejnoprávní televizi SF2. Ta ve svém teletextu minulé pondělí uvedla německou hymnu před utkáním Německa s Rakouskem úvodem Deutschland, Deutschland über alles. Jedná se přitom o text, který se již od konce druhé světové války nepoužívá, protože je spjat s obdobím nacismu.

Trapasu se ještě před Eurem dopustil také Českomoravský fotbalový svaz, který k přípravnému utkání české reprezentace s Litvou zaměnil vlajku a fotografii hostujícího mužstva s Lotyšskem, před utkáním na stadionu visela litevská zástava obráceně a omylem zazněla i lotyšská hymna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).