Hlavní navigace

NKS připraví půdu veřejnoprávnímu multiplexu

26. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
26. 3. 2007

Česká televize (ČT) připravuje digitalizaci ve vlastní režii, kterou jí má umožnit co nejrychlejší přechod do vlastního veřejnoprávního multiplexu. Předseda Národní koordinační skupiny (NKS) Zdeněk Duspiva je připravený ČT pomoci v nezbytných právních úpravách. Změny si současná legislativa zřejmě vyžádá z důvodu potřeby flexibilnějšího postupu ČT při výstavbě sítě veřejnoprávního multiplexu tak, aby nenastaly některé časové a provozní komplikace, uvedl Duspiva na setkání s ČT, které se konalo minulý týden.

Zdeněk Duspiva uvedl i další uvažované kroky: Změny by se v případě souhlasu dotkly i jiných než mediálních zákonů, možná formou přechodných ustanovení. Některé korektury by měly být spíše legislativně-administrativního charakteru, například formální mandát k ukončení analogového vysílání ČT a další relativně bezproblémové věci. Případné úpravy zákonů bude nutné prodiskutovat a vybrat nejschůdnější variantu.

MMF24

Konkrétními náměty úprav ze strany provozovatelů vysílání se bude Národní koordinační skupina zabývat již brzy. Na nejbližším zasedání NKS v závěru března bychom rádi s jejími členy zkonzultovali i možnost řešení podmínek souběhu analogového a digitálního vysílání ČT v některých krajních situacích, které mohou nastat, řekl Zdeněk Duspiva zástupcům ČT.

Zdroj: Česká média

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).