Hlavní navigace

Nova: Analog na Sušicku jsme nevypnuli kvůli nesplnění TPP

2. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 3. 2010

Ačkoliv původní informace médií byla taková, že bude k 28. únoru ukončeno analogové vysílání z lokalit Klatovy – Barák a Sušíce – Svatobor, televize Nova ve starém způsobu šíření signálu stále pokračuje. Česká komerční jednička to zdůvodňuje tím, že opět nebyly splněny podmínky, které jsou dány Technickým plánem přechodu (TPP). Serveru DigiZone.cz to sdělila mluvčí TV Nova Michaela Fričová.

K TÉMATU: Televize Nova nevypnula analog na Sušicku a Klatovsku

Podmínky pro ukončení analogového vysílání stanovuje TPP. Tyto podmínky nejsou na rozdíl od předchozích etap přechodu v Praze a Plzni bohužel splněny, na což jsme opakovaně upozorňovali, a analogové vysílání nelze ukončit, uvedla Fričová bez bližších podrobností. Podle jejího vyjádření však tuto situaci nezpůsobila společnosti CET 21. Firma s ní nepočítala a veškeré náklady, které v důsledku této situace vzniknou, bude požadovat k úhradě dle příslušných právních předpisů, dodala.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Nova vypne o půlnoci analog pouze na Krašově, Vraní vrch a Zelenou horu ne

Čtenáři si jistě vzpomenou na situaci, kdy došlo k vypínání analogu v západních Čechách loni v září. Tehdy měla Nova ukončit své vysílání kromě Plzeňska také na Domažlicku a Chebsku. Rozhodla se však vypnout analogový signál pouze na Krašově. Tento krok tehdy zdůvodnila tím, že postupuje v procesu přechodu z analogového na digitální vysílání právě v souladu s TPP a smluvními závazky. Petr Dvořák, generální ředitel Novy, uvedl, že důvodem pro zachování některých vysílačů, je to, že není volný kmitočet a dostatečné pokrytí digitálního signálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).