Hlavní navigace

Nova Cinema pro diváky v Chorvatsku vysílat nebude

14. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 11. 2007

Společnost CME připravuje filmový a seriálový program Nova Cinema pouze pro český trh. Majitel televize Nova tak nevyužije možnosti vysílat „Novu 2“ i pro diváky v Chorvatsku, kde americko-bermudská firma vlastní stejnojmennou stanici. Serveru DigiZone.cz to sdělila mluvčí CME Romana Tomasová.

Možnou spojitost mezi českým a chorvatským televizním trhem naznačovala podoba loga stanice Nova Cinema. V něm má písmeno „o“ standardní podobu, podobně jako v logu chorvatské Novy. Česká komerční jednička přitom používá ve svém názvu místo „o“ speciální znak. Podoba loga je čistě náhodná, vyvrátila spekulace mluvčí CME.

ebf - partner 1

Romana Tomasová pro DigiZone.cz vysvětlila, proč nemůže Nova Cinema vysílat přes satelit jak pro Česko, tak pro Chorvatsko, jen se zvláštními zvukovými stopami. V Chorvatsku kanál Nova Cinema nabízet nebudeme. Každá země má své vlastní pořady, seriály a nákup programových balíků probíhá rovněž na lokální úrovni, uvedla Romana Tomasová.

Nova Cinema začne v České republice vysílat 1. prosince v 11 hodin. Zatím ještě není jasné, na jakých všech platformách televizního vysílání se objeví.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).