Hlavní navigace

Nova opět ruší pořad Na vlastní oči, rozpustí i tým agentury Mediafax

7. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Je to zavedená značka, která k televizi Nova vždycky patřila. Pánové Klíma a Kroupa jsou jedni z nejkovanějších Nováků,“ uvedl při znovuobnovení pořadu dnes už bývalý šéf stanice Jan Andruško.

Výroba investigativního pořadu Na vlastní oči, který patřil mezi výkladní skříně publicistiky televize Nova, bude opět ukončena. Informaci potvrdila webu Mediář.cz sama mediální skupina. V oficiálním vyjádření, které Nova serveru poskytla, se uvádí, že pořad je silnou značkou, jež se nechce vzdát, a do budoucna s ním počítá. Minimálně v příštím roce se ale pořad vysílat nebude. Nova bude průběžně monitorovat příležitosti na trhu a vyhodnocovat, kdy bude vhodné tento pořad opět vysílat, uvedla televize.

Z ARCHIVU: Nova definitivně ukončila projekt Na vlastní oči

Minulý měsíc server DigiZone.cz své čtenáře informoval, že Nova končí s vysíláním svého seriálu Gympl s (r)učením omezeným, jehož cílem bylo k obrazovkám přilákat především mladé diváky. Jednotlivé řady Gymplu jsme natáčeli jako uzavřené příběhy, dopředu jsme nedeklarovali, že půjde o nekonečný seriál, uvedla tehdy pro DigiZone.cz Marie Fianová Janíková z tiskového oddělení Novy, která zároveň oznámila, že zruší i svoje Noční Televizní noviny, které se rozhodla nahradit seriály a filmy.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova ruší Noční Televizní noviny, byly málo sledované. Nahradí je filmy a seriály

Nova podle Mediáře taktéž rozpustí tým agentury Mediafax. Ta na konci loňského roku přestala poskytovat servis pro média. S ohledem na naše priority v oblasti on-line produktů a služeb a zvýšení počtu jejich uživatelů se zaměříme na posílení a další vývoj zpravodajské platformy na mediafax.cz, sdělila v listopadu 2012 DigiZone.cz Fianová. Nova odkoupila agenturu Mediafax od svého někdejšího superšéfa Adriana Sarbu před třemi lety. Ten však nedávno CME opustil a na jeho pozici nastoupili dva noví manažeři, kteří postupně zavádějí drastická úsporná opatření. CME plánuje propustit do konce roku tisícovku zaměstnanců.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).