Hlavní navigace

Televize Nova představila jarní novinky. O „Kanálu 5“ však zarytě mlčela

18. 1. 2012
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

Autor: 115393
Televize Nova představila včera v prostorách strahovského Stadionu Přátelství své jarní programové novinky. Podle očekávání bude největším tahákem pěvecká show Hlas Česko Slovenska, kterou bude tato stanice vysílat spolu se svou slovenskou sestrou Markízou. Ochuzeni ale nebudou ani diváci, kteří nebudou mít o tento formát zájem. Mohou se těšit například na nový sitcom Helena nebo seriál První krok a přichystány jsou pochopitelně i zcela nové díly seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. Překvapivě ticho bylo okolo nové stanice s pracovním názvem Kanál 5, kterou má letos Nova Group spustit.

Nova představila Hlas Česko Slovenska. Hlasovi ale příliš nesedl

Na úterní tiskovou konferenci byli novináři pozvání na Prahu 6 do útrob strahovského Stadionu Přátelství, kde probíhá natáčení pěvecké show Hlas Česko Slovenska. Jde o další společný projekt Novy a Markízy, který se bude vysílat stejně jako SuperStar na obou televizích. Pokud náhodou netušíte, o co jde, alespoň ve stručnosti: Nejdůležitějším faktorem v této soutěži, která pochází původem z Nizozemska a pravděpodobně největší úspěch zaznamenala díky hvězdné porotě úspěch ve Spojených státech, je hlas. V první fázi koučové netuší, kdo zpívá, protože jsou k interpretovi otočení zády, a až poté, co zahlasují pro jeho postup, se jejich křeslo otočí směrem k němu. Jednoho z koučů si soutěžící vybere a bude ho mít jako svého mentora. Částí konference, která se hlasu týkala, provázel zpěvák Ivan Hlas a role moderátora mu příliš nesedla. Byla na něm vidět nejistota, občas se musel až podezřele dlouho dívat do připraveného scénáře a minimálně jednou ho museli opravit i kolegové z osazenstva. O tom, že vybrat Hlase do role moderátora první části tiskové konference nebyl dobrý nápad, svědčily i některé rozpačité pohledy novinářů a oči v sloup, což pochopitelně kamery nezaznamenaly.

Jak již čtenáři DigiZone.cz vědí, moderátory soutěže budou stejně jako u poslední federální SuperStar Leoš Mareš a slovenská zpěvačka Tina. V rolích koučů se představí Michal David, Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Josef Vojtek a Dara Rolins. Naše rozhodnutí nasadit tuto soutěž nebylo příliš složité, protože projekt provází samé superlativy. Ve všech zemích, kde byl uveden, lámal historické rekordy. V dnešní době si tuto show zajistilo, tuším, 21 zemí, konstatoval generální ředitel Novy Jan Andruško. Podle Leoše Mareše jde o fantastickou show, která vyžaduje pečlivou přípravu. Velice jsem si to užil, protože jsem věděl, s kým budu dělat rozhovory a měl jsem připravené i podklady. Od prvního okamžiku se jede naplno, uvedl Mareš. Do hlavního projektu se zapojí pochopitelně i internetová sekce Novy a Markízy. Zájemci si budou moci vyzkoušet takzvaný Voice Analyzer, který najdou na adrese www.hlas.tv. Ten ji může prozradit, jak na tom se svým hlasem jsou. Vítěz internetového hlasování se pak objeví ve vysílání. Vítěze televizních přenosů čeká výhra mnohem lákavější. Je jí nahrávací smlouva se společností Universal Music a pochopitelně i finanční částka, která zatím byla upřesněna. První díl Hlasu Nova odvysílá v neděli 12. února od 20 hodin, Grandfinále plánuje až na začátek června.

Tisková konference TV Nova - jaro 2012

Byla volba Ivana Hlase coby moderátora první části tiskové konference dobrá? Řada novinářů z něj byla rozpačitá. (Foto: Ondřej Hošt, DigiZone.cz)

První krok ze „šuplíku“ a nový sitcom Helena

Hned po Hlasu Česko Slovenska je pravděpodobně největší programovou novinkou Novy seriál První krok. I když, hovořit o novince se příliš nedá. Na obrazovce televize Nova se sice ještě neobjevil, v pomyslném šuplíku si ale nějakou dobu poležel. Nova ho totiž natočila již v roce 2009 a už ho stačila odvysílat její sestra Markíza. První díl nabídla divákům právě před třemi lety, a to konkrétně 21. září 2009. Na Česko-Slovenské filmové databázi diváky za srdce příliš nevzal. Odnášel si spíše podprůměrné hodnocení a celkově získal ohodnocení 43 %. První krok bude seriálem z prostředí taneční akademie. Režie se ujal Jiří Vejdělek, který stojí například za úspěšnými českými komediemi Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení a Muži v naději. V hlavních rolích se objeví Klára Issová, Pavel Kříž nebo Veronika Žilková. Seriál by měl být mimo jiné i pro ty, které baví koukat na talentované lidi. Herce jsem vybíral podle talentu a vzhledu. Proti jiným projektům šlo o to, že herci musí nejen dobře hrát, ale i tančit a zpívat, uvedl režisér Vejdělek, kterého generální ředitel Jan Andruško označil za svého dobrého kamaráda. Zcela novým formátem bude sitcom Helena. Poté, co Nova přestala vysílat úspěšný Comeback, hledala za něj náhradu, a tou se stala právě situační komedie se Sandrou Pogodovou v hlavní roli. Vzdáleně může Helena připomínat seriál Taková normální rodinka. Staví na podobném typu humoru, protože bude popisovat strasti a radosti rodinného života s velkým nadhledem a optimismem.

Helena - sitcom TV Nova

Spokojená rodinka ze situační komedie Helena (Foto: TV Nova)

PRESS KIT:

Pokračují Ulice a Ordinace. Premiérových dílů se dočká i Kriminálka Anděl

Nova by byla sama proti sobě, kdyby nepokračovala v nekonečném denním seriálu Ulice, který má za sebou už více než dva tisíce dílů. Právě jeho sledovanost si pochválila programová ředitelka Nova Group Alex Ruzek. Není se čemu divit, právě Ulice patří mezi jeden z nejúspěšnějších formátů české televizní jedničky. Pokračuje i natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, jehož nové díly se na českých obrazovkách rozzáří 31. ledna. Divačky se mohou na své oblíbené postavy těšit opět v úterý a čtvrtek ve 20 hodin. Ani Ulice svůj čas nemění. Je připravena na každý všední den od 18:30. Nova tentokrát příjemně překvapila počtem novinek, které do vysílání nasadila. Možná se tak trochu její vedení inspirovalo u Prima Group. Ta byla v tomto směru hodně odvážná především loni, ale tento krok se jí příliš neosvědčil. Vzpomeňme například na reality show Šéfka nebo Čápy s mákem 2. Nova ale na to jde jinak, investovala především do formátů, které mají jistý úspěch. Není proto žádným překvapením, že právě nyní nasazuje i třetí řadu Kriminálky Anděl. Kriminální seriály z poslední doby se velmi osvědčily a věřím, že diváci ocení Kriminálku Anděl stejně jako Expozituru, zdůvodnil nasazení tohoto formátu šéf Novy Andruško. Premiéry se dočká také již pátá řada reality show Výměna manželek.

Kriminálka Anděl, 3. řada - TV Nova

Do role vyšetřovatelů i tentokrát vklouzli Martin Stropnický a Ivana Chýlková. (Zdroj: TV Nova)

PRESS KIT:

Akvizice: Habermannův mlýn, Román pro muže i Upíří deníky

Na jaké akviziční filmy se mohou diváci v jarních měsících na Nově těšit? Z premiér půjde mimo jiné o Čertovu nevěstu, Román pro ženy, Alvina a Chipmunky (1 a 2), Hancocka a snímky Bejvalek se nezbavíš, Jak ukrást nevěstu, Válku nevěst, Úhel pohledu, Pařbu ve Vegas nebo Dopisy pro Julii. Zvláštní pozornost si zaslouží především Habermannův mlýn v hlavní roli s Karlem Rodenem. Režisér Juraj Herz se v něm rozhodl otevřít jednu z nejkontrover­znějších kapitol českých dějin, poválečný odsun Němců, při němž se spravedlivý hněv často mísil s těmi nejnižšími pudy a spolu vytvářely nesmazatelnou krvavou stopu. Jednou z obětí dějin psaných vítězi měl být i německý průmyslník Habermann, který žil s rodinou na severní Moravě. Okolnosti jeho skonu zůstávají dodnes nejasné. Filmový příběh se jeho životním osudem pouze volně inspiroval, ale paradoxy nejšílenějších let dvacátého století prezentuje hrůzně dokonale. Kromě Rodena se v tomto snímku objevili například Zuzana Kronerová, Jan Hrušínský nebo Oldřich Kaiser. Připraveny jsou také premiérové díly seriálů, které se již vysílají nebo vysílaly – Tudorovci, Mentalista, 24 hodin a Kriminálka Las Vegas. Úplnou novinkou jsou Upíří deníky a třetí řada Útěku z vězení, kterou však již vysílala Nova Cinema (nyní půjde na hlavní Nově).

Dopisy pro Julii - TV Nova

Dopisy pro Julii nedávno odvysílalo v premiéře HBO. Teď se objeví i na Nově. (Zdroj: TV Nova)

PRESS KIT:

Co nabídnou sestry Novy? Pobřežní hlídku, hororový seriál i atraktivní sporty

Z programových plánů Novy Cinema pro jarní měsíce zaujme především Pobřežní hlídka, která je schovaná tak trochu v ústraní press kitu této stanice, na poslední stránce. Diváci si tak budou moci opět zopakovat plážové story s vypracovaným Davidem Hasselhofem v roli Mitche Buchannona a dobře vyvinutou Pamelou Anderson alias záchranářkou CJ Parker. V tomto seriálu, který nedával v 90. letech mnoha teenagerům a mužům spát, se objevila mimo jiné i Carmen Electra a další krásky, o čemž svědčí ostatně i tento pěkný obrázek. Další novinkou je Amazing Race, který Nova Cinema vysílá již od tohoto pondělí 16. ledna. Nejatraktivnější program z tematických stanic Nova Group má ale bezpochyby Nova Sport. V následujících týdnech a měsících bude lákat diváky například na přenosy NHL, KHL, Champions League, Gambrinus Ligy, Tipsport Extraligy nebo Ligue 1. Chybět nebude ani basketbalová NBA a milovníci golfu se mohou těšit na Evropskou Tour PGA. Pro diváky, kteří se rádi bojí, je připraveno Údolí smrti, ve kterém budou šílená útočící monstra atakovat kalifornské město San Fernando. Jde o jednu z novinek česko-slovenské MTV, která nabídne v premiéře formáty Kruťárny (Ridiculousness) a Kamarád taky rád (Friendzone). Vrátí se i legendární animované postavy devadesátých let – Beavis a Butt-head.

KL24

Pán prstenů - TV Nova

Nova Cinema má pro diváky připraven jako jeden z celovečerních snímků také Pána prstenů (Zdroj: TV Nova)

PRESS KIT:

Nova oslaví osmnáctiny, o připravovaném kanálu však stále mlčí

Nova odstartovala své vysílání 4. února 1994, takže právě letos oslaví 18 let existence. Televize to ostatně připomíná i prostřednictvím svého webu Krásná.cz v tomto článku, v němž shání mladé dívky a kluky, kterým bylo nebo letos bude osmnáct. Dalo by se proto čekat, že k tomuto datu bude Nova Group směřovat i spuštění svého nového programu, který je prozatím označován magickým názvem Kanál 5. Licenci už pro něho získala společnost CET 21 loni v srpnu a na jeho spuštění má čas teoreticky do srpna. Jen blázen by ale spouštěl novou stanici o letních prázdninách, kdy je v televizích okurková sezóna. Dá se tedy předpokládat, že Nova je schopná tento program spustit v rozsahu od února do června. Jenže… Přesto, že někteří novináři čekali, že o této stanici bude na tiskové konferenci řeč, nepadlo o ní z úst představitelů české televizní jedničky jediné slovo, a dokonce se na ni během oficiální části nikdo nezeptal. Na druhou stranu je to ale logické, protože by informace o Kanálu 5 zapadla mezi řadou programových novinek. Když se server DigiZone.cz zeptal bokem programové šéfky Novy Alex Ruzek, jestli se ve věci příprav na spuštění tohoto programu něco pohnulo, měla připravenou očekávanou odpověď: Vše se včas dozvíte. Nechtěla přitom specifikovat ani to, jak by mělo vysílání kanálu vypadat a zda se na něm budou vysílat pouze akviziční pořady nebo se na něm objeví i původní tvorba.

Na co se těšíte na obrazovce kanálů Nova Group nejvíce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).