Hlavní navigace

Nová verze Windows Live Photo Gallery přinese Ribbon a geotagging

22. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Softwarový balíček Windows Live Essentials prochází postupným obrozením. V druhé polovině loňského roku vyšly ostré verze programů Windows Live Family Safety (rodičovský filtr) a Windows Live Movie Maker (nástroj pro základní úpravu videa). Nyní se pracuje na nové verzi Windows Live Photo Gallery, tedy programu pro základní úpravy a správu fotek a jejich publikování na Internetu. Na webu se objevily screenshoty z betaverze, podle nichž se Windows Live Photo Gallery dočká implementace rozhraní…

Softwarový balíček Windows Live Essentials prochází postupným obrozením. V druhé polovině loňského roku vyšly ostré verze programů Windows Live Family Safety (rodičovský filtr) a Windows Live Movie Maker (nástroj pro základní úpravu videa). Nyní se pracuje na nové verzi Windows Live Photo Gallery, tedy programu pro základní úpravy a správu fotek a jejich publikování na Internetu. Na webu se objevily screenshoty z betaverze, podle nichž se Windows Live Photo Gallery dočká implementace rozhraní Ribbon. To v balíčku Windows Live Essentials má již zmiňovaný program Windows Live Movie Maker. Zajímavou novinkou bude též podpora pro geotagging. Ribbon se mimochodem objeví i v programu Windows Live Writer, který slouží pro pohodlnější blogování.

Balíček bezplatných programů Windows Live Essentials dnes Microsoft připravuje jako sadu doplňkového softwaru pro uživatele Windows Vista a Windows 7 (a částečně i pro Windows XP). Obsažené programy nahrazují některý software, který se dříve objevoval přímo mezi příslušenstvím operačních systémů Microsoftu. Windows 7 však prošla oproti Windows Vista zeštíhlením a nemají tedy e-mailového klienta, plánovací kalendář, nástroj pro správu fotek, editor pro úpravu videa nebo IM klienta. To vše dnes uživatelé naleznou právě v balíčku Windows Live Essentials v podobě programů Windows Live Mail, Windows Live Photo Gallery a samozřejmě Windows Live Messenger. Součástí jsou pak i již zmiňované programy Windows Live Family Safety a Windows Live Writer. (LiveSide.net)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).