Hlavní navigace

Nová Východočeská televize přebírá studio i zaměstnance RTA Východní Čechy

16. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice, která získala vysílací licenci teprve minulý týden, potvrdila vstup do multiplexu 3 na vysílače Černá hora a Krásné. Bude vysílat z Hradce Králové.

Z původních prostor RTA Východní Čechy v areálu královéhradeckého letiště Věkoše a s bývalými zaměstnanci východočeské RTA bude vysílat nová Východočeská televize, která minulý týden získala licenci pro regionální zemské digitální televizní vysílání v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Informoval o tom ředitel marketingu a PR rodící se televize Aleš Javůrek.

K TÉMATU: Východočeská televize má licenci DVB-T pro Královéhradecký a Pardubický kraj

Program má být podle Javůrka běžně dostupný na klasickou televizní anténu z vysílačů Černá hora u Trutnova a Krásné na Chrudimsku, které pokrývají oba východočeské kraje. Je tedy jisté, že Východočeská televize, která patří mezi zakládající členy Asociace krajských televizí, vstoupí do multiplexu 3. Podle dřívějších vyjádření výkonné ředitelky liberecké televize Genus Plus Aleny Roubalové okamžikem startu Východočeské televize přestane Genus Plus vysílat z Černé hory a uvolní novému programu prostor (Genus Plus bude nadále využívat jen vysílač Ještěd).

ČTĚTE TAKÉ: Další program do multiplexu 3? Východočeská televize

ebf - partner 1

„V tomto týdnu došlo k uzavření smlouvy na dodávky televizní technologie a dohodám s původními zaměstnanci televize RTA,“ majitelé vysílací licence Východočeské televize, Libor Tobišek z Nového Bydžova a Anna Švecová z Chlumce nad Cidlinou. „Východočeská televize přinese divákům v obou krajích celodenní program informačně – zábavného charakteru, tedy aktuální regionální zpravodajství v průběhu celého dne a atraktivní dokumenty, které dosud diváci měli možnost sledovat pouze na placených kabelových a satelitních kanálech,“ doplnil šéf marketingu a PR.

Nová regionální televize se oficiálně představí na tiskové konferenci 31. května v Restauraci pod Kunětickou horou „na půl cesty“ mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Zahájení vysílání plánuje na letošní podzim.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).