Hlavní navigace

Nova vypnula analog v přímém přenosu

30. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
30. 4. 2009

Televize Nova dnes přesně v 19:52h vypnula analogové vysílání ze žižkovského vysílače v přímém přenosu v Televizních novinách. Reportér David Vaníček v útrobách vysílače odpočítal sekundy do odpojení a dal pokyn k analogové tmě na kanálu Novy. Analogové vysílání Primy je i nadále v provozu, ČT vypne analogový signál přesně minutu před půlnocí.

MMF24

Nova předvedla jak dokáže využít opravdu každý okamžik své historie a dobře ho divákům prodat. Přímý vstup ze žižkovského vysílače sledovala většina stálých diváků Televizních novin, a mnozí se možná až v průběhu vysílání rozhodli zapojit ke své televizi set top box.

David Vaníček ve svém vstupu připomněl názor televize, která považuje za státní informační kampaň k digitalizaci za špatnou. Nicméně koordinátor procesu digitalizace Zdeněk Duspiva projevil spokojenost s tím, že 97 procent pražských domácností je připraveno přejít na digitální vysílání. „97% připravenost pražských domácností je výsledek, který nemá ve světě obdoby. Jsme rádi, že Pražané přistoupili k přechodu na digitální TV vysílání odpovědně, stejně jako všechny státní i komerční subjekty, které se na přechodu podílejí,“ uvedl předseda NKS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).