Hlavní navigace

Nova zvažuje vypnutí analogových dokrývačů

23. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 2. 2010

Vypnutí pražských analogových dokrývačů zvažuje televize Nova. Serveru DigiZone.cz to sdělila bez bližších podrobností její tisková mluvčí Michaela Fričová. O konečném rozhodnutí budeme informovat, konstatovala Fričová, která tak reagovala na zprávu, kterou vydal server DigiZone.cz minulý týden v pátek a jejíž obsahem bylo sdělení o pokračování provozu lokálních vysílačů.

K TÉMATU: Nova zůstane jedinou analogově vysílající televizí v Praze

Přístup televize Nova překvapuje mnohé televizní diváky i diskutující na různých fórech. Doposud např. česká komerční jednička nevypnula toto vysílání v Domažlicích, kde jako první v republice zavládla tzv. analogová tma. Loni v září to generální ředitel Petr Dvořák odůvodnil tím, že jde o krok, který má vyjít vstříc divákům. O problematice v této oblasti se můžete podrobně seznámit zde. Právě Nova jako jediná zachová po 31. březnu analogové vysílání z vysílače na Strahově a dvou dokrývačích na Žvahově a ve Vokovicích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).