Hlavní navigace

Nové AVG 9.0 sází na rychlost a ochranu online identity

6. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost AVG Technologies uvedla na trh ostrou verzi bezpečnostního řešení AVG 9.0. Devátá generace AVG slibuje snížení zátěže systémových prostředků a celkové zrychlení, což je v posledních letech obvyklé zaklínadlo při uvádění nového antiviru na trh. AVG Technologies konkrétně slibuje zkrácení doby skenování souborů, protože při první kontrole jsou označeny jako bezpečné a potenciálně nebezpečné. Při následující kontrole program bezpečné soubory vynechává, tedy pokud se nezmění jejich…

Společnost AVG Technologies uvedla na trh ostrou verzi bezpečnostního řešení AVG 9.0. Devátá generace AVG slibuje snížení zátěže systémových prostředků a celkové zrychlení, což je v posledních letech obvyklé zaklínadlo při uvádění nového antiviru na trh. AVG Technologies konkrétně slibuje zkrácení doby skenování souborů, protože při první kontrole jsou označeny jako bezpečné a potenciálně nebezpečné. Při následující kontrole program bezpečné soubory vynechává, tedy pokud se nezmění jejich struktura. Doba testu se tak má zkrátí až o 50 procent. O polovinu kratší má být také proces instalace a o 10 až 15 procent se měla snížit doba bootování. AVG 9.0 také slibuje menší obtěžování uživatele. Přepracovaný firewall prý přináší snížení počtu dotazů na povolení nebo zakázání aktivity na polovinu. Využita je nová databáze důvěryhodných aplikací.

Řada AVG 9.0 přichází i s předělaným uživatelským rozhraním a vylepšení se dočkala také detekce phishingu spolu s funkcí LinkScanner upozorňující uživatele před návštěvou záškodnické nebo podvodné webové stránky. Novinkou je ochranná vrstva Identity Protection (IDP) založená na technologii, kterou společnost AVG Technologies získala po akvizici firmy Sana Security počátkem tohoto roku. Používá tzv. behaviorální analýzu, která zjišťuje odchylky od standardního chování programů v počítači. Pokud odhalí cokoli podezřelého, co by mohlo naznačovat pokus o krádež identity, odstraní hrozbu a ukončí danou aktivitu ještě před zasažením uživatelových dat, popisuje novinku v AVG 9.0, která je již ale nějakou dobu dostupná v podobě samostatné aplikace, tisková zpráva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).