Hlavní navigace

Nové programové pozice AXN a AXN SciFi na pozici satelitní služby CS Link

21. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 2. 2011

AKTUALIZOVÁNO Na odbytišti 23,5 stupně východně, kde své programy šíří mimo jiné také satelitní služba CS Link, se objevily pozice označené jako AXN CZ a AXN SciFi CZ. V současné době je na obou z nich šířena regionální nizozemská stanice Rijnmond TV včetně teletextu. K čemu budou tyto pozice sloužit, v současné době zatím není jasné. Jedná se o transpondér (frekvenci) operátora Canal Digitaal.

ČTĚTE TAKÉ: Nova HD na pozici služeb CS Link a Skylink už jen z jedné frekvence

My s tím nemáme nic společného, sdělil DigiZone.cz výkonný ředitel TradeTec, zástupce satelitní služby Skylink, který doposud s CD spolupracoval. V úvahu tedy připadá možnost, že by šlo právě o konkurenční CS Link. Právě tato platforma a Canal Digitaal mají společného vlastníka, skupinu M7 Group. Je tedy možné, že operátor chce přistoupit opět ke změnám v satelitní kapacitě tuzemské služby. Vyjádření výkonného ředitele Media Vision, kterou M7 Group koupila, Daniela Kličky, se bohužel nepodařilo získat. V případě dalších novinek budeme zprávu aktualizovat.

BRAND24

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11914/H, FEC 3/4,norma DVB-S, kódování prozatím žádné (FTA).

AKTUALIZOVÁNO 16:11 – Programy AXN v satelitní službě CS Link by se měly skutečně přesunout na nový kmitočet. Jejich uplinkování (posílání signálu na družic) by mělo v budoucnu přesunout z Prahy do Hilversumu v Nizozemsku. Stanice by se měly na novém kmitočtu objevit v dohledné době, nejpozději 1. března.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).