Hlavní navigace

Nově se nedaří najít novou podobu pořadu Na vlastní oči

19. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 8. 2009

Bez výsledku zatím zůstává hledání nové podoby publicistického pořadu Na vlastní oči, který letos na jaře stáhla televize Nova z vysílání a slíbila, že jej v dohledné době obnoví v jiném, divácky atraktivnějším hávu. První pilotní projekt vedení televize smetlo ze stolu a označilo ho za katastrofu, napsal deník Blesk. Na nové verzi pořadu ale dál pracujeme, řekla listu mluvčí Novy Michaela Fričová.

Ředitel zpravodajství a publicistiky na Nově Martin Ondráček minulý týden v rozhovoru pro server DigiZone.cz uvedl, že existují dva různé projekty nové podoby pořadu Na vlastní oči, které teď spolu uvnitř televize soutěží. Jedním z nich měl být podle Blesku pořad, který by se podobal spíše existujícímu Víkendu, ale zabýval by se ožehavějšími tématy, například dětskou prostitucí.

ROZHOVOR: Martin Ondráček: Nova testuje dvě možné podoby pořadu Na vlastní oči

BRAND24

Jenže pilotní díl, který byl podle tohoto nápadu vytvořen a který moderovala Marcela Sobotková, dopadl katastrofálně a vedení televize ho smetlo ze stolu, cituje Blesk nejmenovaného zaměstnance Novy. Podle stejného zdroje nyní vzniká pořad, který se bude hodně blížit původní podobě Očí. Kdy se dostane na obrazovku, však zatím není jasné. V září to určitě nestihneme, řekl už minulý týden DigiZone.cz Martin Ondráček.

Na vlastní oči letos opustilo několik původních redaktorů a moderátorů. Jeden z nich, Josef Klíma, se domnívá, že Na vlastní oči nelze dělat jinak, než jak vypadaly před stažením z obrazovky. Už jsem zachytil zprávy, že Nova ten pořad do září nestihne připravit. To podle mne buď může znamenat to, že s obnovením pořadu ve skutečnosti nikdy nepočítali, nebo že se jim nedaří najít způsob, jak dělat publicistiku jinak. Ono to totiž moc jinak dělat nejde, řekl Klíma deníku Blesk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).